Allegri doveo Juventus do dna, ali ne da ostavku
Foto - EPA

Ništa od promjene na klupi

Allegri doveo Juventus do dna, ali ne da ostavku

Midhat Šljivak

Torinski velikan Juventus očajno je ušao u novu sezonu.

Ekipa koju predvodi Massimiliano Allegri igra očajan fudbal. Protivnici odnose bodove, doslovno kada to žele, ali 55-godišnji trener i ne pomišlja da ode s klupe.

Iako su navijači Stare dame veoma glasni da Allegrija ne žele više gledati kao trenera svog voljenog kluba, Max je jasan da nema namjeru dati otkaz.

"Ne osjećam da je moj posao ugrožen. Sasvim je normalno da se dešavaju ovakvi trenuci u fudbalu", rekao je Allegri i dodao je:

"Moramo naporno raditi i promijeniti kompletnu situaciju. Imamo dosta povrijeđenih igrača", istakao je on.

Međutim, Allegri je kod navijača ispucao sve kredite. Gotovo da ne postoji navijač koji ga želi na klupi Stare dame, a na Twitteru su u treningu riječi 'Allegri out'.

Oglasi

Rukovodstvo Bianconera još uvijek šuti. Oni kao da su zadovoljni Allegrijem i slabašnim partijama, no ipak se danas pojavilo ime koje bi moglo preuzeti Staru damu.

Ako bi nekim čudom Allegri dobio otkaz, glavni kandidat za trenersko mjesto navodno je Roberto De Zerbi.

Ovaj 43-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je u Shakhtaru iz Donetska, a ranije je s dosta uspjeha vodio ekipu Sassuola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Zerbi je također kandidat za klupu Brightona. Mnogo je izvjesnije da bi mogao na posao u Premiership, jer čini se da je Allegri nedodirljiv na klupi torinskog velikana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Ne da **** mu vence mater a on venceu. ****a odurna i ovaj Irnes isto, mater vam svima ****m. Presto sam zbog vas navijat za juve nakon 25 god. Kolko god mi se gadi alegri toliko i degenerici od navijaca Juventusa koji govore da je to dobar trener. Mrs ****m vam majku gadite mi se se. Uh da hocete ispasti iz ls mater vam vasu
2 3
SarajFK
A jes mi ovo nesto poznato.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi