Neviđena škrtica: Pošteni mljekar je došao po pare za mlijeko, fudbalski as ga dočekao "šamarom"

Bio najplaćeniji igrač Premiershipa

Neviđena škrtica: Pošteni mljekar je došao po pare za mlijeko, fudbalski as ga dočekao "šamarom"

Admin Čaušević

Koliko god zarađivali nekim fudbalerima je jednostavno premalo.

Svojevremeno najplaćeniji igrač Premiershipa je ponizio poštenog mljekara koji je došao po svoj novac nakon što mu je ranije prodao mlijeko.

Fabrizio Ravanelli je 90-ih godina bio među najboljim svjetskim napadačima, ostavio je neizbrisiv trag igrajući za Juventus. Zabio je i gol kada je Stara dama posljednji put osvojila Ligu prvaka.

Kosa mu je postala sijeda poprilično rano zbog čega je postao i prepoznatljiv na terenima. S vremenom je dobio i nadimak Bijelo pero. Tokom karijere je imao jednogodišnji izlet u Engleskoj gdje nastupao za Middlesbrough.

Stigao je iz Juventusa za tada ogromnih 7.5 miliona funti, a tadašnji vlasnik Boroa Steve Gibson mu je na sedmičnom nivou dao platu od 42.000 funti te je bio najplaćeniji igrač Premiershipa.

Fabrizio Ravanelli scored 17 goals in his only season at Middlesbrough but couldn't stop them being relegated

Oglasi

Ipak, iako je bio odličan igrač, Ravanelli je bio još veća škrtica što je potvrdio i njegov saigrač iz vremena kada su igrali za Middlesbrough, Craig Hignett.

"Mljekar mu je došao na vrata i rekao mu kako treba da naplati mlijeko. Kazao mu je da je imao ponedjeljak, utorak, srijedu, četvrtak i petak da plati. To je 4.5 funti."

"Ravenelli je na to odgovorio: 'Ne, ne, ne, ne, ne'. Mljekar ga je upitao da li ima problema, na što je uslijedio ponižavajući odgovor."

"'Treba da ti bude čast što uopšte pijem tvoje mlijeko'. Mratav hladan odgovorio je Ravanelli i to zbog 4.5 funti, a sedmično je uzimao 42 hiljade."

Hignett je ispričao kako Ravanelli u restoranima nikad ne bi plaćao puni iznos. Kada bi mu konobar donio račun Italijan bi pokazao na komade hrane koje nije pojeo i kazao bi da mu se za to umanji iznos računa.

Oglasi

Fabrizio Ravanelli's celebration at Middlesbrough has become iconic

Interesantan je scena kada sa iz tefefonskog operatera došli da mu naplate novac jer je bio dužan čak 5.000 funti pošto je često zvao u inostranstvo.

Ravanelli se snašao tako što je im je kazao da je nosio podmajicu sa logom telefonskog operatera te bi je pokazao svaki put kada bi postigao gol i to je vidio kao besplatnu reklamu. Na kraju je i tražio novac jer je smatrao da mu je operater plaćao premalo za reklamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijan je za Boro odigrao samo jednu sezonu i postigao 21 gol. U debiju je postigao hat-trick Liverpoolu, ali bez obzira njegov tim je ispao iz lige pa je Ravanelli otišao u Marseille.

Nakon penizonisanja ovaj 53-godišnjak je malo bavio trenerskim poslom, a povremeno je radio i kao komentator na određenim italijanskim TV stanicama.

Top Komentari

Prica se da su mu koreni iz Hercegovine.
2 2
BiH_Suomi
Pu bem ti gladno seto
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi