Laportu sada svi ismijavaju zbog izjave od prije nekoliko dana

Prvo skoči pa reci "hop"

Laportu sada svi ismijavaju zbog izjave od prije nekoliko dana

Eldar Ganibegović

Čini se da ćemo Barcelonu drugo proljeće u nizu gledati u Evropskoj ligi.

Ništa još nije riješeno, ali vrlo lako bi moglo biti u narednom kolu Lige prvaka.

Inter ima tri boda više od Blaugrane i bolji međusobni omjer, što znači da im u preostala dva kola trebaju tri boda za siguran prolaz dalje.

To se vrlo lako može desiti već u petom kolu kada na Giuseppe Meazzu dolazi Victoria Plzen protiv koje je Inter veliki favorit.

Barcelona je ovog ljeta uradila nevjerovatne stvari na tržištu i dovela sjajne igrače kao što su Lewandowski, Raphinha ili Kounde, a svakako da je veliko pojačanje i produžetak ugovora Ousmaneu Dembeleu.

Kako važi za klub koji "nema novca", Barcelonino postignuće je još i veće. Novinari španskog AS-a napravili su neke izračune i istakli da je klub pod vodstvom Joana Laporte prodao imovinu od 865 miliona eura kako bi imao novca za transfere igrača koje je tražio trener Xavi.

Od prodane imovine 160 miliona je otišlo na transfere Raphinhe, Lewandowskog, Koundea i Pabla Torrea, zatim su dovedeni igrači bez ugovora koji su dobili zavidne bonuse, Kessie, Marcos Alonso i Christensen, te Dembele, Araujo, Sergi Roberto i Gavi produžili ugovore s klubom. 

AS je to naravno objavio u kontekstu toga da dovedena pojačanja vrlo izvjesno Barceloni neće pomoći da izborit niti osminu finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A nakon remija protiv Intera i skoro pa izgubljenih šansi za plasmanom u osminu finala Lige prvaka, počela su ismijavanja na račun Joana Laporte i njegove izjave od prije nekoliko dana.

Podsjetimo, Laporta je rekao da je spasio Barcelonu i još dodoa: "Spremite se svi, vratili smo se." 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laporta
Ne moze se za jednu sezonu napravit rezultat, vidit ce te Barcu od narednih sezona....mlada nadasve perspektivna ekipa.
3 6
King_Kenny
...vratili su se,ali u Europa Ligu...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi