Srbijanski igrač će dobro zapamtiti zašto nema šale sa Edinom Džekom!

Detalj sa meča Fiorentina - Inter

Srbijanski igrač će dobro zapamtiti zašto nema šale sa Edinom Džekom!

Admin Čaušević

Edin Džeko je svojim ulaskom u igru donio život ekipi Intera te bez obzira što je nije postigao gol imao je važnu rolu u velikoj pobjedi tima.

Utakmica dosadašnjeg dijela sezone Serije A odigrana je na Artemio Franchiju. Inter je u velikoj drami i susretu sa sedam golova pobijedio Fiorentinu sa 3:4.

Meč koji se može okarakterisati kao "klasik calcia" je bio zaista fantstičan. Viole su se dva puta vraćale, posljednji put u 90. minuti kada je Luka Jović zabio sa 3:3, ali tu nije bio kraj drami pošto je Henrikh Mkhitaryan u posljednjim sekundama sretno i spretno zabio za Nerazzurre.

Džeko je od Simonea Inzaghija dobio pola sata te je pokazao zašto je itekako važan igrač za milanski tim. Prije penala kojeg je realizovao Lautaro Martinez upravo je ključni pas uputio bh. napadač.

I u 78. minuti popularni Dijamant je srbijanskom štoperu "očitao lekciju" zašto nikada ne treba podcjenjivati svog rivala, pogotovo kada je ispred vas igrač svjetske klase.

Naime, Milenković je dosta neozbiljno shvatio jedan Džekin pritisak pa ga je naš napadač natjerao da napravi faul te dobije žuti karton.

Oglasi

Koliko je bio isfrustiran svojom naivnošću najbolje potvrđuje činjenica da je odmah ispucao loptu van terena.

Inače, i prije pobjedničkog gola za goste Milenković i Džeko su imali zračni duel na centru koji je pripao bh. napadaču, a lopta je u nastavku akcije završila u mreži domaćina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milenković slovi za jednog od najboljih mladih štopera Serije A, vrijednost ovog 25-godišnjeg štopera se kreće oko 20 miliona eura i duel kojeg je izgubio sa Džekom bi mu trebala biti dobra lekcija za budućnost.

S druge strane, iako sa 36 godina na plećima Džeko je po ko zna koji put pokazao zašto se smatra jednim od najboljih napadača 21. stoljeća i zašto su moderni napadači sposobni obaviti mnogo više zadatak osim postizanja golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Profesor9
Sve u redu ali zašto naglašavate taj srbijanski štoper jeli toliko bitno koje je nacionalnosti sport je ovo zapto i ovdje politiku miješate
7 0
Salt_boy075
Bezveze pisete ova sra..a da izvinete,fakat sve vise postajete zuta stampa,jer nemate sta pisati o nasim sportistima,nazalost! Ovako samo kupite kliove tj bacit kocku(licemjerski) i eto vam pregleda.Uvijek se moze naci informacija o sportu,ali vi nemate sta pisati,jer vam je mrsko iz politickih razloga !!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi