Nezapamćena opsesivnost fudbalskog terminatora i stvari koje niko drugi na svijetu ne radi

Erling Haaland je čudo

Nezapamćena opsesivnost fudbalskog terminatora i stvari koje niko drugi na svijetu ne radi

Midhat Šljivak

Norveški fudbaler Erling Haaland (22) prava je fizička zvijer, a razlog što je na terenu poput terminatora je pažljivo odabrana ishrana te nevjerovatna opsesivnost prema određenim stvarima koje njegov život čine boljim.

Erling Haaland igra zaista čudesan fudbal u dresu Manchester Cityja i ako nastavi s tako laganim postizanjem pogodaka vrlo lako bi se moglo desiti da poruši sve moguće rekorde u svijetu fudbala.

Norvežanin itekako dobro pazi na svoje tijelo. Ima jasno određen sistem i dnevni plan koji uključuje posebnu ishranu, no ono čime je opsjednut je kvalitetan san.

Haaland smatra da je san najbitniji od svega u životu. Uvjeren je da mu dobar odmor tokom sna poboljšava performanse na terenu i ima jasno određeno vrijeme kada ide na spavanje.

Napadač Cityja je uvijek u krevetu između 22 i 22:30, osim kada igra utakmice Lige prvaka. Sve elektronske uređaje isključuje daleko prije i nedostupan je za bilo koga u periodu dok spava.

Oglasi

Ne želi 22-godišnji napadač da ga iko uznemirava. Svi uređaji su isključeni, Erling je fokusiran na san, a tokom noći mu poseban uređaj na prstu mjeri kvalitet sna, promjenu temperature, stres i otkucaje srca. Cijena tog prstena je oko 400 dolara.

"On je ekstremna verzija Zlatana Ibrahimovića. Recimo da je nivo Cristiana Ronalda u svim aspektima", rekao je Callum Walsh, stručnjak za sportsku nauku.

Također, satima prije izlaska vani Haaland na očima nosi posebno dizajnirane naočare koji blokiraju visoku energiju koju emituju prirodna svjetla i digitalni ekrani.

Haaland pored sna vodi pažnju i o hrani. Dosta je puta pisalo o tome kako unosi i do 6.000 kalorija dnevno, a njegova ishrana se sastoji samo od kvalitetne hrane na koju troši ogroman novac.

Erling Haaland je istinsko fizičko čudovište, a po svjedočenju selektora Norveške Stalea Solbakkena, on još uvijek raste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Njegovo tijelo se još razvija, još uvijek raste. Ako ga pogledate sad i prije 12 mjeseci, vidjet ćete razliku. Sve radi veoma ozbiljno za svoje tijelo", rekao je Solbakken.

Nije nikakvo čudo što je 22-godišnji fudbaler za sve nezaustavljiv. Ovaj momak je zaista istinska zvijer i pitanje je samo gdje su mu granice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alsami
Niko drugi na svijetu ne vozi traktor i ne reze drva motornom pilom??? He hebiga
0 0
BigBabo
ZVIJER!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi