Na Grbavici nezadovoljni zbog odgode derbija: "Dovodi se u pitanje regularnost prvenstva"

Željezničar se oglasio

Na Grbavici nezadovoljni zbog odgode derbija: "Dovodi se u pitanje regularnost prvenstva"

Endin Čaušević

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku da se gradski derbi između Sarajeva i Željezničara koji se trebao igrati naredne sedmice odgodi za proljeće, a takva odluka izazvala je nezadovoljstvo na Grbavici.

Takmičarska komisija NSBiH je održala telefonsku sjednicu na kojoj je odlučeno da se odgodi utakmica između Sarajeva i Željezničara koja se trebala igrati na Bilinom polju u Zenici 12. ili 13. novembra, te će biti odigrana na proljeće.

Ova odluka donesena je nakon što je MUP ZDK obavijestio Savez da ne mogu organizovati ovaj meč jer je to utakmica visokog rizika.

Nakon takve odluke odlučili su da se oglase s Grbavice gdje su pokazali nezadovoljstvo zbog odgode derbija, te su pozvali na regularnost prvenstva.

"Slijedom pisanja nekolicine bh. medija o navodnoj odluci Takmičarske komisije NS/FS BiH koja se odnosi na odgađanje utakmice između FK Sarajevo i FK Željezničar, rukovodstvo FK Željezničar izražava neslaganje sa ovakvim eventualnim scenarijem.

FK Željezničar obaviještava javnost da Klub nije tražio odgodu utakmice niti se slaže sa istom, te smatra da bi se eventualnom odgodom utakmice za proljeće dovela u pitanje regularnost prvenstva. Ovaj stav posebno baziramo na zvaničnim propozicijama takmičenja koje u članu 13 stav 2 vrlo jasno definišu da u slučaju odgode utakmice zbog pismenog zahtjeva nadležnog policijskog organa, „odlaganje utakmice može trajati najduže do deset dana u odnosu na rasporedom utvrđeni termin“.

Oglasi

Također, vrlo bitna činjenica je i ta da FK Sarajevo, za razliku od FK Željezničar, na proljeće neće igrati utakmice Kupa Bosne i Hercegovine što naš Klub dovodi u otežavajući i nepovoljan položaj. Nekoliko je realnih opcija za odigravanje utakmice i pozivamo nadležne da se ispoštuje kalendar takmičenja koji su klubovi dobili na početku sezone.

FK Željezničar se obratio NS/FS BiH sa upitom vezanim za dolazak gostujućih navijača na pomenuti derbi jer postoje svi preduslovi da Sarajevo i Željezničar igraju pred punim tribinama i opravdaju epitet najveće utakmice u BiH.

Podsjetimo, u maju ove godine organizovana je utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine na istom stadionu u istom gradu uz prisustvo obje navijačke grupe, te odigravanje utakmice niti u jednom momentu nije dovedeno u pitanje.

Iskreno se nadamo da će nadležni donijeti najbolju odluku za regularnost m:tel Premijer lige BiH", navodi se u saopštenju Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored utakmice Sarajevo - Željezničar za proljeće je odgođen i mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog koji se trebao odigrati ovog vikenda.

Novi termini za odigravanje navedenih utakmica će najvjerovatnije biti između 21. i 22. kola na proljeće. Mostarski i sarajevski premijerligaši će tako između ta dva vikenda odmjeriti, najverovatnije osmog marta 2023. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blacky
Igrat ce te gdje mi kazemo kokuzi ,vi se tu nista ne pitate hhahhah
12 20
nakopitam
Ovo je vrlo ruzno od strane zeljeznicara ali je razumljivo jer znaju da su trenutno duplo bolji i sigurno bi iz Zenice odnijeli puni plijen a na proljece ce biti druga prica, A strah je strah.
2 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi