Na Etihadu je danas viđena najsavršenija tehnika voleja i gol o kojem priča cijeli svijet

Foden zabio golčinu

Na Etihadu je danas viđena najsavršenija tehnika voleja i gol o kojem priča cijeli svijet

Endin Čaušević

Manchester City je na najgori mogući način završio prvi dio sezone jer je aktuelni prvak Engleske danas neočekivano poražen na Etihadu od Brentforda sa 2:1 u meču 16. kola Premiershipa, a Građanima nije pomogao ni čudesan pogodak Phila Fodena.

City je danas bio apsolutni favorit protiv ekipe Brentforda i očekivalo se da će tri boda sigurno ostati na Etihadu, ali su na kraju gosti na krilima Ivana Toneyja uspjeli da šokiraju Građane.

Brentford je pobijedio sa 2:1 golovima Toneyja, a gosti su do pobjede došli u osmoj minuti sudijske nadoknade nakon fantastične kontre koju je napadač ovog tima krunisao golom za velika tri boda.

Manchester City je na ovaj način završio prvi dio sezone i jasno je da će titula jesenjeg prvaka u ruke igračima Arsenala koji imaju dva boda više od Cityja, ali i utakmicu više koju Topnici večeras igraju na gostovanju protiv Wolverhamptona.

Prvaku Engleske nije pomogao ni čudesan gol Fodena koji je u finišu prvog poluvremena uspio da poravna rezultat na 1:1.

Foden je nakon kornera ostao usamljen na nekih deset metara od gola gostiju, a potom je oduševio fudbalski svijet jer je iz voleja zabio golčinu za poravnanje rezultata i povratak Cityja u meč.

Oglasi

Međutim, ono što je mnoge oduševilo jeste tehnika koju je Foden izveo prilikom ovog voleja i način kako je udario loptu koju golman gostiju David Raya skoro da nije ni vidio, te je samo čuo kada je ona udarila u mrežu.

Maestralan volej i gol Fodena za 1:1 protiv Brentforda možete pogledati OVDJE i uživati u magiji veznjaka Manchester Cityja.

Engleski mediji oduševljeni su golom kojeg je zabio reprezentativac ove zemlje, a mnogi su poručili da je Foden pokazao najsavršeniju tehniku za udarac iz voleja. Da li je to baš tako procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnjak pokazao je još jednom da je u fantastičnoj formi pred početak Svjetskog prvenstva što posebno može radovati selektora Engleske Garetha Southgatea.

Foden je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu engleskog kluba odigrao ukupno 19 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio da postigne sedam golova i upiše još tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Ono od Zidanea lijevom nogom je onda s druge planete ako je ovo savrsenstvo Ovo djeca od 11 godina ovako znaju osutat Sportski pozdrav
1 0
lingafo
ovo nije volej, papci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi