Dallasu nije pomogao ni fenomenalni Dončić, Golden State na pogon Curryja i Thompsona

Utakmice NBA lige

Dallasu nije pomogao ni fenomenalni Dončić, Golden State na pogon Curryja i Thompsona

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice NBA lige, a fenomenalni su ponovo u svojim timovima bili Curry i Dončić, ali nisu obojica uspjeli upisati pobjede.

Krenimo redom. Sacramento je na svom terenu dočekao ekipu Detroit Pistonsa, te je ostvario pobjedu od osam razlike, a konačan rezultat bio je 137:129.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma izjednačeno, te se na odmor otišli pri vodstvu gostiju od dva razlike, a bilo je 68:70.

Utakmicu je prelomila posljednja četvrtina, gdje su domaći odigrali sjajnu odbranu, te su na kraju ostvarili pobjedu od osam razlike.

Washington Wizardsi su na domaćem terenu slavili protiv Charlotte Hornetsa sa četiri razlike, a rezultat je bio 106:102.

Brookly Netsi su odigrali fenomenalnu utakmicu pred domaćim navijačima, te su sa dvanaest razlike savladali Memphis Grizzlies.

Oglasi

Nakon što je na poluvremenu bilo 57:62, domaća ekipa je napravila preokret, te su na kraju slavili sa 127:115.

Cleveland je prosto očitao lekciju Miamiju na svom terenu. U Fenomenalnoj izvedbi domaćeg tima upisana je pobjeda od 26 razlike, a konačan rezultat je bio 113:87.

Golden State Warriorsi su u gostima ostvarili pobjedu od sedam razlike protiv Houston Rocketsa, a konačan rezultat bio je 120:127.

Fenomenalnu noć imali su Thompson i Curry. Thompson je ubacio 41 poen, te je dodao 4 skoka i tri asistencije, dok je Curry ubacio 33 poena, te je dodao 6 skokova i petnaest asistencija.

Uprkos sjajnon partiji Dončića koji je postigao 22 poena i dodao devet skokova i osam asistencija Dallas je poražen na domaćem terenu.

Pobjedu je upisala ekipa Denvera, a konačan rezultat na ovom susretu bio je 97:98, što je bolan poraz za domaću ekipu.

LA Lakersu su bili ubjedljivi protiv San Antonio Spursa, te su ostvarili pobjedu od 123:29.

Top Komentari

koraj
Lakersi vs San Antonio 123-29??? Ma bravo Ostrakovicu, postajes ozbiljna konkurencija Causu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi