Messi i Alvarez odveli Argentinu dalje, ali Gaučosi su uspjeli sami sebi napraviti problem
Gaučosi su sami sebi zakomplikovali stvari i prevelika opuštenost mogla ih je koštati (Foto: EPA)

Trijumf protiv Australije

Messi i Alvarez odveli Argentinu dalje, ali Gaučosi su uspjeli sami sebi napraviti problem

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je večeras u Dohi savladala selekciju Australije s 2:1 i zakazala je veliki duel s reprezentacijom Nizozemske.

Nije Australija večeras većim dijelom meča bila dorastao rival Gaučosima  koji iz utakmice u utakmicu izgledaju sve bolje, ali su ih poprilično namučili u samom finišu kada su iznenada došli do gola.

Većina prvog poluvremena nije donijela apsolutno ništa. Australija je igrala zatvoreno i Gaučosi nisu imali previše prostora u napadu.

Nije Argentina imala pravog rješenja sve do 35. minute meča kada genijalnost Lionela Messija donosi prednost ovoj reprezentaciji. Prvi ulazak u kazneni prostor donio je prvi šut u okvir i pogodak za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a prvu prijetnju u nastavku ponovo je imao Lionel Messi, no ovog puta golman Australije brani njegov pokušaj.

Oglasi

Ipak, u 57. minuti Argentina stiže do drugog gola. Veliku grešku pravi golman Matthew Ryan, koristi to Julian Alvarez i postiže pogodak za prednost od 2:0.

Australija nije mogla napraviti apsolutno ništa u fazi napada. Selekcija Lionela Scalonija je zatvorila sve prilaze svom golu i čekala se kontra koja bi završila posao.

A onda u 77. minuti iz ničega Australija dolazi do pogotka. Craig Goodwin šutira s 30-ak metara, lopta pogađa Enza Fernandeza i vara Martineza za 2:1.

Četiri minute kasnije nova velika šansa za Australiju. Aziz Behich se prošetao kroz odbranu Argentine, ali Lisandro Martinez uklizava i spašava svoju reprezentaciju.

Jasno je bilo da Australija kreće na sve ili ništa. Međutim, nisu uspjeli doći do izjednačenja i na kraju ova selekcija ide kući, ali je zaista nevjerovatno da Argentina nije uspjela na vrijeme završiti meč jer je Lautaro Martinez u 88. minuti promašio zicer.

Oglasi

Australija je imala zicer u posljednjim sekundama, ali Martinez čudesno brani i spašava svoju selekciju.

Na kraju su Argentinci ipak pobijedili, a u četvrtfinalu će igrati s reprezentacijom Nizozemske koja je danas savladala Sjedinjene Američke Države s 3:1.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Argentina - Australija 2:1

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Acuña - De Paul, Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez, Papu Gomez.

Australija: Ryan - Degenek, Souttar, Rowles, Behich - Leckie, Mooy, Irvine, Baccus - McGree, Duke.

Top Komentari

Zoilomas
Sta je Martinez promasio sve cudi me da je Inter ikako u vrhu tabele da nemaju Dzeku bili bi 15 ti u Italiji. Kakvu je samo sansu prokockao to je zapanjujuce.
9 0
FudbalskiZnalac
Opet na guzove... Da ovaj golman nije glup i dribla kepec bi kuci isao...
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi