Horvat objavio spisak igrača Hrvatske za Svjetsko prvenstvo

Nekoliko iznenađenja

Horvat objavio spisak igrača Hrvatske za Svjetsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat, objavio je spisak igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo.

Radi se o spisku na kojem se nalazi 21 rukometaš, te će se svi oni pojaviti na prvom dijelu priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 12. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

Okupljanje reprezentativaca Hrvatske zakazano je za 27. decembar u Zagrebu, a odmah će otputovati u Poreč gdje će obaviti prvi dio kratkih priprema.

Osim tog prvog dijela kratkih priprema Hrvatska će odigrati i dvije prijateljske utakmice, a protivnik će biti isti, reprezentacija Italije.

Prva prijateljska utakmica se igra 29. decembra u Puli, dok će drugu prijateljsku utakmicu igrati dan kasnije u Poreču, ali će biti zatvorenog tipa.

Poslije toga igrači će dobiti dva slobodna dana uoči završnih priprema koje će početi 1. januara 2023. godine.

Oglasi

Spisak igrača:

Golmani: Dominik Kuzmanović (Nexe), Dino Slavić (PPD Zagreb), Mate Šunić (Ivry)

Krila: Marin Jelinić (Nexe), Lovro Mihić (Wisla Plock), Ivan Čupić (PPD Zagreb), Filip Glavaš (Trimo Trebnje), Paolo Kraljević (PPD Zagreb)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pivoti: Željko Musa (PPD Zagreb), Marin Šipić (Kriens-Luzern), Nikola Grahovac (PPD Zagreb), Leon Šušnja (Wisla Plock)

Vanjski igrači: Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Kielce), Tin Lučin (Wisla Plock), Zvonimir Srna (PPD Zagreb), Josip Šarenac (Goeppingen), Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb), Luka Šebetić (Minden)

Top Komentari

Adrian
On da je neki trener, ne bi zvao ljude koji su rođeni u drugoj zemlji, onda bi moža nešto i napravili.
3 0
Peđa
Učestvuje li BiH?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti