Ibrahimović se zaletio, a nakon toga se nije dobro proveo

Trenutak koji sigurno pamti

Ibrahimović se zaletio, a nakon toga se nije dobro proveo

Haris Zilić

Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih fudbalera u posljednje dvije decenije. Znao je popularni Ibra svojim potezima izazvati ogromne ovacije publike, majstorije koje će se dugo prepričavati.

Ipak bilo je i situacija kada se Zlatan nije dobro proveo kod protivnika.

Mnogi smatraju da je Ibrahimović najveće "poniženje" doživio 2021. godine u duelu Milana i Liverpoola.

U jednom napadu Milana dobro je reagovao Nathaniel Phillips, zaustavio je napade Rossonerea, a nakon toga sjajnim lažnjakom trznuo i prevario Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović se zaletio, smatrajući da može natrčati na jednu loptu, međutim nije se dobro proveo.

Oglasi

Pomenuti duel odigran je okviru grupne faze Lige prvaka u decembru 2021. godine.

U toj utakmici Liverpool je slavio sa 1:2, golove su dali Salah i Origi, dok je za Rossonere strijelac bio Tomori.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio video gdje je Zlatan radio nevjerovatne treninge u svojoj 40. godini i oduševio je mnoge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nema sumnje da je Ibrahimović mnogim mladim fudbalerima uzor, ne samo na terenu nego i zbog stila njegovog sportskog života.

Iako na terenu često dolazi u centar pažnje zbog raznih varnica, Zlatanu se jedna stvar sigurno ne može osporiti, a to je njegov izuzetan odnos prema treningu i fudbalu koji je imao sve ove godine.

Top Komentari

DadiG
Svjetsko prvenstvo u fudbalu a on nema šta pisati nego šta se desilo prije godinu dana
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi