Mašina je upaljena i teško se defanzivcima u Seriji A
Edin Džeko najavljuje ubitačan drugi dio sezone u Seriji A. Postigao je novi gol na pripremnom meču (Foto: Inter)

Edin Džeko za pobjedu Intera

Mašina je upaljena i teško se defanzivcima u Seriji A

Midhat Šljivak

Inter je u pripremnom meču pred nastavak sezone u italijanskoj Seriji A savladao na gostovanju ekipu Sassuola i na kraju je upisao pobjedu od 1:0 pogotkom Edina Džeke.

Edin Džeko igra zaista sjajan fudbal sa 36 godina na leđima i bh. mašina je očigledno bolja nego ikad i ako je slutiti po formi, defanzivcima u Seriji A slijedi težak period u Seriji A.

Inter je danas u pripremnom meču savladao Sassuolo. Trenutak odluke u ovom meču desio se u 63. minuti kada je Edin iskoristio sjajnu loptu koju mu je poslao Bastoni i postigao je pogodak za 1:0.

Ovakve situacije Edin jednostavno ne promašuje. Samo su mu potrebne ovakve lopte i nastavio je postizati pogotke u pripremnim utakmicama.

I u ovoj utakmici je trener Intera odlučio od prve minute krenuti s napadačim duom Džeko-Romelu Lukaku i vrlo je moguće da će oni igrati skupa i na otvaranju drugog dijela sezone u duelu s Napolijem.

Inzaghi se danas protiv Sassuola odlučio na ovaj sastav u formaciji 3-5-2.

Oglasi

Onana, Skriniar, Acerbi, Bastoni, Bellanova, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lukaku i Džeko.

Edin je u današnjem meču igrao do 71. minute kada je umjesto njega u igru ušao Joaquin Correa.

Ove sezone Džeko je u dresu tima s Giuseppe Meazze odigrao ukupno 27 utakmica i ima učinak od 12 pogodaka i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je nakon prvog dijela sezone na petom mjestu tabele Serije A s 30 osvojenih bodova i do kraja im predstoji velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Sezonu tim iz Milana nastavlja 4. januara kada će u velikom derbiju dočekati vodeći Napoli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malezija
Dzeksoooon
3 0
struja
Nastvljam u stilu pisca..sve odbrane se sasr..e i prijavile se na bolovanje,ma daj sljiva
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi