Nakon pet godina izašao iz zatvora, pa u četvrtak debitovao za novi klub
Jose Cabral: Policija privodi oca čileanskog nogometaša Luciana Cabrala

Luciano Cabral

Nakon pet godina izašao iz zatvora, pa u četvrtak debitovao za novi klub

Edmir Škorić

Luciano Cabral, nogometaš koji je pet godina proveo u zatvoru zbog ubistva, vratio se nogometu.

U ranim jutarnjim satima 1. januara 2017. godine ubijen je muškarac u General Alvearu nakon što je brutalno premlaćen. Za to nedjelo osuđeni su Jose Cabral, koji je dobio 16 godina zatvora, te njegov sin Lucian, koji je dobio kaznu od devet i po godina.

Čileanski nogometaš odslužio je pet godina te je pušten zbog dobrog ponašanja. Prošlog četvrtka ponovo je zaigrao kao profesionalac, u klubu Coquimbo Unido de Chile.

"Jako sam sretan što nastavljam svoju karijeru, što to mogu učiniti u Čileu pokušavajući se oporaviti iz dana u dan i pokušati imati razinu od prije", rekao je Luciano Cabral, uzbuđen nakon svoje prve utakmice kao profesionalac nakon pet godina provedenih u zatvoru.

"Nije lako ponovo se natjecati u Prvoj ligi, ali nadao sam se da ću ponovo biti na terenu", dodao je Cabral.

27-godišnjak je profesionalni debi imao sa Argentinos Juniorsima 2014. godine. Priznaje da je u zatvoru godinama radio s fizičkim trenerom, kako bi bio spreman ponovo da zaigra kada izađe na slobodu.

Trenutak kada je Luciano Cabral ponovo istrčao na teren

Nakon što je pušten, počeo je trenirati s Argentinos Juniorsima u novembru 2022., a ubrzo nakon što ga je klub Coquimbo Unido de Chile angažovao.

U međuvremenu, prošlog četvrtka je debitovao, trenutak o kojem je ispričao sljedeće: "Imao sam mnogo dobrih osjećaja: radost, emocije, mnoge stvari su mi padale na pamet kao cijelo vrijeme dok sam bio daleko od terena, sjećanje na sve ovo vrijeme. Patila je moja porodica, patio sam sam ja i istina je da sam se osjećao vrlo sretnim što sam se ponovo našao na terenu".

Cabral je bio na posudbi iz Argentinos Juniorsa u Atlético Paranaense u Brazilu kada se predao pravosuđu u srijedu, 4. januara 2017. , kada je bio tražen zbog ubistva Villegasa.

Nogometašev otac Jose Cabral preuzeo je odgovornost za ubistvo Joana Villegasa i dobio je 16 godina zatvora, dok se Luciano smatrao koautorom te je zbog toga osuđen na devet i pol godina.

Top Komentari

Zulfikar
To su ti ljudski zakoni, ubijes insana i nakon pet godina robije izadjes vanka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije