Mudryk je imao sve dogovoreno sa Arsenalom, a poznato je zašto je izdao Topnike!

Sve zbog novca

Mudryk je imao sve dogovoreno sa Arsenalom, a poznato je zašto je izdao Topnike!

E. Oštraković

Chelsea je na jučerašnjoj utakmici protiv Crystal Palacea predstavio svoje skupo plaćeno pojačanje, a radi se naravno od Mykhailu Mudryku koji je tako postao novi stanovnik Londona.

Iako je i prije početka prijelaznog roka imao dogovorene lične uslove sa Arsenalom, te je po društvenim mrežama forsirao prelazak u ovaj klub, na kraju je završio u redovima ljutog rivala.

Talentovani mladi nogometaš plaćen je čak 97 miliona funti, što je rekordna prodaja kada je riječ o Shakhtaru, ali i o svim timovima iz Ukrajine.

Engleksi novinari nisu dugo čekali, te su otkrili pravi razlog njegovog odlaska u Chelsea, a naravno radi se samo o novcu.

Čelnici Chelseaja su tako dali Mudryku dvostruko veću platu nego što je dogovorio sa čelnicima Arsenala, a Topnici nisu željeli da povećaju ono što su već dogovorili.

Odlučili su tako čelnici Arsenala da se povuku iz trke za potpis nogometaša iz Ukrajine, a sigurno je da imaju spremna neka druga imena koja će pokušati dovesti do kraja januara.

Oglasi

Kada je riječ o ciframa, uprava Arsenala je sa Mudrykom dogovorila da sedmično prima 50 hiljada funti, a njemu je to odgovaralo.

Ipak, Chelsea je ponudio Mudryku 100 hiljada funti sedmično, te je Ukrajinac odlučio da pristane na ovu ponudu i tako izda navijače Arsenala koji su smatrali da je samo pitanje trenutka kada će on biti predstavljen kao njihovo pojačanje.

Chelsea je navodno unaprijed platio 62 miliona funti, dok će ostatak novac biti uplaćen kroz razne bonuse koji moraju biti aktivirani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupna cijena transfera je 97 miliona funti, a Mudryk je sa Chelseajom potpisao nevjerovatan ugovor od osam i pol godina.

Ostaje da vidimo da li će Chelsea biti aktivan do kraja prijelaznog roka, ali jasno je da su odradili sjajan posao sa dovođenjem talentovanon nogometaša iz Ukrajine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Prava istina je takva, MYDRYK je kao DJECAK sanjao da JEDNOG DANA zaigra za VELIKANA..posto AR567AL NIJE VELIKAN, jasno VAM je sto jeMYDRIK odabrao VELIKANA CHELSEA..AR567ALOVA ponuda je bila FINANIJSKI IZDASNIKA, alli MOMAK je SIJEDIO DJECACKE SNOVE..
1 2
user1646942280
Druže, meni da neko ponudi duplo platu nego što je sad imam, ne bih mnogo razmišljao o tome. Para nije nužno sreća, ali bez para ništa ne možeš. Momak je napustio zemlju koja ratuje, pare mu trebaju jer tamo ima porodicu sigurno. A uz to Arsenala nema nigdje godinama, do ove sezone. Chelsea jeste u tranziciji, ali imaju strašan i mlad tim, kad se to posloži, bit će to rapsodija. A ARSENALU iskreno želim da izdrže do kraja i osvoje titulu. Navijač Chelsea
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti