Chelsea mora nekoga prodati, a Bayern to koristi: U Minhen stiže zvijezda Chelseaja!

Sprema se veliki transfer

Chelsea mora nekoga prodati, a Bayern to koristi: U Minhen stiže zvijezda Chelseaja!

E. Oštraković

Dosta je prometno ovog januara u ekipi Chelseaja, a konačno bi mogli krenuti i odlasci iz ekipe. Engleski mediji javljaju da će Kai Havertz napustiti klub i preći u Bayern.

Njemu je ovo treća sezona na Stamford Bridgeu, a u Chelsea je stigao iz Bayer Leverkusena u transferu teškom 72 miliona funto.

Od tada je upisao 118 nastupa u dresu Chelseaja, te je postigao 29 golova i upisao je petnaest asistencija za svoj trenutni klub.

Ipak, Havertz nije uradio sve ono što se od nejga očekivalo od dolaska u Chelsea, te se sprema njegova prodaja obzirom na mnoge dolaske.

Zainteresovanih klubova ima, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je Bayern koji ga želi vratiti u Njemačku.

Čelnici Bayerna već su poslali neke upite za Havertza, te će uraditi sve kako bi ga doveli već u januaru, a ukoliko to ne bude moguće onda će se vratiti narednog ljeta.

Oglasi

Sve sa igračem je navodno već dogovoreno iza scene, te je ostalo samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja koje treba biti plaćeno.

Chelsea je već potrošio ogroman novac, a čini se da tu neće stati jer se još neka imena spominju sa dolaskom u ovaj klub.

Tako da je prodaja igrača veoma logična stvar, jer moraju paziti i na finansijski fair play, te bi prodaja Havertza bila jako dobra stvar za njih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno se na radaru Chelseaja osim Caiceda iz Brightona nalaze Noni Madueke i PSV-a, te Marcus Thuram iz Monchengladbacha.

Nkunku je završio transfer u Chelsea i on će novi igrač ovog tima postati već na ljeto, tačnije pred početak naredne sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Čuj nije učinio ono što se od njeg očekivalo?? Pa ovaj momak je postigao toliko bitnih golova za Čelzi koji su donijeli vrlo bitne titule ovom timu!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti