Razočaranom Ziyechu ipak nisu potonule sve lađe: Našao se neočekivani spasioc
Marokanski fudbaler mogao bi na kraju ipak napustiti London i zaigrati u Turskoj (Foto: EPA)

Seli u Tursku?

Razočaranom Ziyechu ipak nisu potonule sve lađe: Našao se neočekivani spasioc

Midhat Šljivak

Hakim Ziyech zbog bizarnog problema i nevjerovatnog propusta Chelseaja nije ostvario transfer u PSG ove zime, no marokanski fudbaler bi na kraju ipak mogao napustiti London jer se sada povezuje s turskim velikanom Bešiktašom.

Hakim Ziyech nije postao član PSG-a iako je u Parizu čekao potvrdu da je dogovor zvaničan kako bi mogao pozirati u dresu francuskog šampiona.

Međutim, fokusirani završetkom posla za Enza Fernandeza, čelnici Chelseaja napravili su amaterske poteze u poslu s PSG-om i transfer je na kraju propao.

Chelsea je čak tri puta slao dokumente za Ziyecha na adresu Parižana, ali ono što je nevjerovatno jeste da su svaki put pogriješili i slali pogrešne dokumente zbog čega je transfer i propao.

PSG je pokušao spasiti stvari. Uputili su apel FIFA da transfer bude realizovan, ali je krovna kuća svjetskog fudbala to odbila i Ziyech se bijesan vratio u London.

Ipak, moguće je da će 29-godišnji krilni napadač ipak napustiti Chelsea. Otvorila mu se mogućnost da pojača redove turskog velikana Bešiktaša.

Prijelazni rok u Turskoj traje još šest dana. Rukovodstvo istanbulskog kluba pokušava realizovati dolazak Ziyecha i trenutno su u fazi proračuna potencijalnih troškova.

U narednim satima bi se mogla očekivati zvanična ponuda o posudbi na adresu Chelseaja i vidjet ćemo je li Marokanac spreman zaigrati u Turskoj.

Ziyech je član Chelseaja postao 2020. godine. Stigao je iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali nije se nešto posebno iskazao u dresu londonskih Plavaca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za tim sa Stamford Bridgea marokanski fudbaler odigrao je ukupno 98 utakmica i postigao je 14 pogodaka, te često ima ulogu rezerve bez velike minutaže.

Prije Chelseaja i Ajaxa Hakim Ziyech je nastupao za Twente i Heerenveen u kojem je prošao sve omladinske selekcije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a1ska
Onda slijede Emirati?
0 0
Drakula
Lol hahahaha ja igracine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi