Bundesligaški rival je Union upitao gdje im je Isco, odgovorom su im začepili usta za sva vremena

Pošteno

Bundesligaški rival je Union upitao gdje im je Isco, odgovorom su im začepili usta za sva vremena

Edmir Škorić

Njemački bundesligaši Union Berlin i RB Leipzig vodili su posprdniu raspravu ili tako reći duel na Twitteru zbog neuspješnog transfera španskog nogometaša Isca u redove Berlinaca.

Nekoliko sati nakon što je bivša zvijezda Real Madrida otkazala Unionu saradnju, odnosno odbila potpisati, Leipzig je komentarisao postavu Berlinaca za utakmicu DFB Pokala protiv Wolfsburga u utorak navečer s pitanjem "Isco?".

Berlinci su nekoliko minuta kasnije odgovorili protupitanjem: "Tradicija?". Time su završili raspravu.

Navijači Uniona oduvijek su bili kritični prema Leipzigu, klubu koji je osnovan 2009., kao dio globalne konstrukcije Red Bulla i vjeruje da je ipak samo vještački klub bez pravih navijača i kratkog vijeka postojanja.

Inače, Isco je već bio obavio ljekarski pregled u bundesligaškom Unionu, no ideje oko ugovora tada su se razišle između odgovornih s obje strane.

"Nažalost, morali smo shvatiti da su stvari o kojima smo prethodno razgovarali odjednom bile drugačije od strane agencije i nismo to mogli da prihvatimo", rekao je direktor Union Berlina Oliver Ruhnert, dodajući: "Ne ide to tako. Čak i ako je igrač već ovdje, ne miješamo se u bilo što što nam ne odgovara".

Oglasi

"Klub će se uvijek držati svoje filozofije. Dogovorene stvari se obično dogovaraju", rekao je Ruhnert, koji nije želio ulaziti u detalje o promjenama. S druge strane, Iscova konzultantska agencija Gestifute uvidjela je problem u Unionu i za "Bild" izjavila:

"Tokom razgovora smo morali shvatiti da naš pregovarački partner više nije voljan kretati se unutar okvira o kojima je prvotno razgovarano".

Kako god, Union Berlinu je propala šansa da dovede "najveće pojačanje u historiji kluba". Isca nemaju, ali tradiciju definitivno da.

Za raziku od Leipziga, Union je osnovan 1966. godine iako njegovi počeci sežu još od 1906. godine kada je osnovan pod imenom FC Olympia Oberschönweide. Klub je po broju članova drugo najveće sportsko društvo u Berlinu. Union Berlin od sezone 2019./20. nastupa u 1. Bundesligi, a naravno najveći rival mu je Hertha, pošto oba dolaze iz galvnog grada.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union igra sjajno ove sezone i ima samo bod manje od vodećeg Bayerna u Bundesligi nakon 18 kola, a sutra će ugostiti ekipu Mainza.

U kupu su pobijedili Wolfsburg sa 2:1 u utorak i nastavljaju borbu za trofej. Često ih potcjenjuju, no zaista bi mogli da naprave velike stvari u njemačkom nogometu.

Top Komentari

Melo15
Gospoda!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti