Pojavile se šokantne snimke poziva čelnika Juventusa, govorilo se o "bacanju para"

Trošilo se na sve strane

Pojavile se šokantne snimke poziva čelnika Juventusa, govorilo se o "bacanju para"

Edmir Škorić

Ne nazire se kraj agoniji Juventusa. Nakon financijskog skandala i oduzetih 15 bodova, došao je i red na skandal vezan uz snimke telefonskih razgovora sportskog direktora kluba Federica Cherubinija.

Neke snimke koje su se pojavile su šokantne i one pokazuju kako se novac u Torinu rasipao i uglavnom je to bilo na pogrešan, nimalo razuzman način.

Zbog kršenja ugovora s igračima Juventus je već ostao bez 15 bodova i tako izgubio svaku nadu da kroz tabelu izbori Evropu, pa će morati pokušati da to učini kroz Kup takmičenje. No, nije tu kraj problemima jer Stara dama strahuje da može ostati i bez 20 bodova, čime bi ispala iz lige.

Sada se za najtrofejniju italijansku ekipu koja ima čak 36 titula vezuje još jedan skandal.

Riječ je o snimkama telefonskih razgovora sportskog direktora Juventusa Federica Cherubinija, koji obiluju kritičkim riječima na račun uprave kluba. "Naši najgori igrači zarađuju koliko i najbolji u Atalanti. Zapata ima 1,8 miliona eura po sezoni. Kupili bismo psa i dali bismo mu 3,5 miliona eura ", rekao je Cherubini, a prenosi portal "Corriere della Sera".

Također je kritikovao svog prethodnika, Fabia Paraticija, jer je potpisao, između ostalih, Gonzala Higuaina.

"Bili smo previše arogantni na tržištu transfera. Fabio je kupio Higuaina za 90 miliona eura. Prije pet godina, Fabio bi uzeo Gabriela Jesusa za 10 miliona eura i prodao ga za 90 miliona eura", rekao je sportski direktor kluba.

Na snimkama je i izjava predsjednika kluba Andree Agnellija o troškovima kluba. "Ako pogledamo razdoblje od 2010., kada sam došao, do danas, u zadnja tri dana prozora napravili smo sranja, bacili smo 60-70 miliona eura", rekao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegreovi igrači trenutno su na 10. mjestu sa 26 bodova. Napoli vodi (56 bodova) ispred milanskog Intera (43 boda) i AC Milana (41 bod).

Juventus će u Kupu igrati protiv Intera u polufinalu i za sada mu je to jedina nada da može da napravi nešto od sezone koja je izgleda ipak davno završena i jedna je od najgorih u posljednjih 20 godina italijanskog giganta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Ne vidim sta je sokantno ovdje. Ljudi pricaju izmedju sebe i govore kako su bacali pare na pogresne odluke. Nidje veze.
3 0
MaxBavarac
Samo za Asima snimak nije dokaz ahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi