Srbi u Podgorici počeli skandirati "Srbija - Kosovo", dočekalo ih je bolno prizemljenje

Stigao je hladan tuš od Crnogoraca

Srbi u Podgorici počeli skandirati "Srbija - Kosovo", dočekalo ih je bolno prizemljenje

Admin Čaušević

Pune su tribine stadiona pod Goricom na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Srbije, a prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja.

Na stadionu je prisutan i veliki broj pristalica Srbije koji su jednom trenutku odlučil da povedu skandiranje "Srbija - Kosovo".

Cilj je bio da se animira istočna tribina, a zatim i ostatak stadiona, međutim umjesto podrške skandiranju stigao je hladan tuš.

Prozvana je i južna tribina gdje su smješteni navjerniji navijači Crne Gore, ali oni su "apel" rivalskih pristalica izignorisali.

Navijačima Srbije se uopšte nije dopala crnogorska "hladnokrvnost" koji su odmah počeli sa vrijeđanjem Crnogoraca.

Oglasi

Inače, pred sami početak utakmice navijači Srbije su istakli transparent citirajući stihove iz čuvene crnogorske epske pjesme Gorski vijenac.

"Tvrd je orah, voćka čudnovata! Ne možeš nam omrznuti brata! Probao si, polomio zube, Crnogorci izdaju ne ljube", jasno aludirajući na odnose ove dvije zemlje.

Transparent navijača Srbije

Navijači obje selekcije na stadion su došle organizovane u korteu, a određenih problema je bilo na samom ulasku na stadion.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Došlo je do tenzije između policije i navijača Srbije pošto gostujućim pristalicama nije bio dozvoljen ulazak na stadion, ali situacija nije eskalirala.

Inače, prema nekim informacijama na stadionu je prisutno oko 10.000 gledatelja. 

Top Komentari

Velezmostar32
Kosovo im sinoc uze bod cifitima bode u oci kako se kosovo razvija. Samo vi pjevajte oni vam se smiju
6 1
user1676165683
Vele mrće ko vas J…e hahahahahahah
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi