Arsenal vodio s 2:0 na Anfieldu, pa sve upropastio i vratio Manchester City u borbu za prvaka!

Liverpool uspio da dođe do boda

Arsenal vodio s 2:0 na Anfieldu, pa sve upropastio i vratio Manchester City u borbu za prvaka!

Endin Čaušević

Na Anfieldu večeras smo gledali fantastičan derbi u okviru 30. kola engleskog Premiershipa između Liverpoola i Arsenala, a na kraju je meč završen rezultatom 2:2 iako su gosti iz Londona imali vodstvo od 2:0 već nakon pola sata utakmice.

Arsenal je fantastično otvorio utakmicu na Anfieldu i iz prve prave prilike uspio je da dođe do vodstva. Igrala se osma minuta kada je Van Dijk loše reagovao i dodao loptu Martinelliju koji se odlično snalazi u kaznenom prostoru Redsa i pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Nakon toga Liverpool je zaigrao nešto ofanzivnije i bilo je jasno da domaći žele što prije doći do izjednačenja.

Prvu ozbiljniju priliku Redsi su imali u 20. minuti kada je Robertson nakon sjajne akcije sam izašao na Ramsdalea, ali je šutirao pored stative gola londonskog kluba.

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo osam minuta kasnije. Topnici su ponovo odlično kombinovali, Martinelli je ovaj put bio asistent i odlično je centrirao za Gabriela Jesusa koji glavom pogađa mrežu Alissona za 0:2.

Liverpool ponovo prijeti u 34. minuti kada je pokušao Salah, ali lopta ponovo ide pored gola. Međutim, domaći su desetak minuta kasnije uspjeli da smanje na 1:2.

Oglasi

Redsi su kombinovali u šesnaestercu Arsenala, Henderson je uputio loptu u peterac, a na pravom mjestu bio je Mohamed Salah koji lagano pogađa mrežu Ramsdalea i vraća Liverpool u ovu utakmicu.

Liverpool se u potpunosti rezultatski mogao vratiti na samom startu drugog dijela. Diogo Jota je u 52. minuti izborio penal kada ga je faulirao Rob Holding, a sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Salah, ali se Egipćanin nije proslavio jer je na oduševljenje navijača Arsenala šutirao pored gola njihovog tima, te je na semaforu ostalo 1:1.

Liverpool je nastavio s napadima i nakon promašenog penala, dok se Arsenal fokusirao većinom na kontre. Novu šansu Liverpool je imao već u 57. minuti kada je ponovo pokušao Salah, no sada Ramsdale odlično brani.

Priliku za izjednačenje Redsi su propustili i u 81. minuti. U odličnoj prilici našao se rezervista Darwin Nunez, ali i u ovom duelu kao pobjednik izašao je Ramsdale koji fantastičnom intervencijom spašava Topnike.

Oglasi

Arsenal je u 85. minuti mogao sve da riješi. Nakon kornera u prilici bio je Gabriel, no nije uspio da pogodi mrežu Alissona.

Taj promašaj osvetio se gostima samo tri minute kasnije. Alexander-Arnold odlično centrira s desne strane, a najviši u petercu Arsenala bio je rezervista Roberto Firmino koji pogađa za 2:2 i erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Liverpool je pokušao u posljednjim minutama doći i do potpunog preokreta, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Ovom rezultatu najviše se raduju u Manchester Cityju koji se vraća u potpunosti u borbu za titulu prvaka. Arsenal je prvi i dalje sa šest bodova više od Cityja, ali treba istaći i da Topnici imaju meč više u odnosu na ekipu Pepa Guardiole i do kraja sezone nas sigurno čeka prava ludnica u borbi za prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Liveprool je ostao na osmoj poziciji i sada ima 44 boda, te čak devet bodova u odnosu na Tottenham koji je peti i na poziciji koja naredne sezone vodi u Evropu.

Gosti iz Londona velikom pobjedom na Anfieldu približili su se tituli prvaka Engleske. Arsenal je i dalje prvi i sada ima 75 bodova, odnosno osam bodova i meč više u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Arseanal I Argeta na vrhuncu.... Kopija Manchester citija,barcelone, I dosadna tikataka igra.... A Ono pogano muslimansko ****o madam se da ode na kraju sezone.... Vise ni celiku nebi zabio.... Katastrofa od igraca... Procitan davno
2 7
DamirS
Vrhunska tekma sa rezultatom koji ne pomaže ni jednom od dva tima
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti