UEFA-ina pogreška je ujedno i najljepša moguća vijest za Rossonere

Izbjegnuta suspenzija

UEFA-ina pogreška je ujedno i najljepša moguća vijest za Rossonere

Edmir Škorić

Nogometaši Milana večeras su u Napulju remizirali s domaćim Napolijem (1:1) u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, što im je, s obzirom na 1:0 pobjedu u prvom meču, donijelo plasman u prvo polufinale od 2007. godine.

Rossoneri su na San Siru slavili sa 1:0 golom Ismaela Bennacera, ali je revanš bio jako težak, no pogodak Oliviera Girouda bio je dovoljan. Kada je Victor Osimhen u 93. pogodio za 1:1, vratila se nada domaćinu, ali nije bilo vremena za još jedan gol i produžetke.

Milan tako ide u polufinale i tamo će se najvjerovatnije sastati s Interom, osim ako Edin Džeko i drugovi ne prokockaju sjajnih 2:0 iz Lisabona.

Sve je izvjesnije da ćemo gledati veliki milanski derbi u polufinalu, dok će u drugom polufinalu igrati Real Madrid i Manchester City ili Bayern, u slučaju da Bavarci poput Benfice prirede malo čudo i nadokande 0:3 na Allinaz Areni sutra navečer.

Za sve u Mialnu je jako dobra vijest da će Sandro Tonali biti na raspolaganju za prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Intera ili Benfice jer nije dobio žuti karton u prvom poluvremenu protiv Napolija, kako se isprva mislilo.

Činilo se da je Tonali dobio žuti karton u prvom poluvremenu dvoboja Lige prvaka protiv Napolija u utorak na stadionu Diego Armando Maradona. Bivši veznjak Brescie bio je jedan žuti karton udaljen od suspenzije, što znači da bi propustio polufinale.

Oglasi

UEFA je isprva objavila da je veznjak dobio žuti karton od sudije Szymona Marciniaka iako nije napravio prekršaj i nije protestvovao protiv službenog lica utakmice.

Žuti karton nije bio za Tonalija, već za njegovog saigrača Thea Hernandeza koji nije bio u opasnosti da propusti naredni dvoboj.

UEFA je potvrdila konačnu odluku, uz žuti karton za Francuza što znači da će Tonali biti na raspolaganju za polufinale protiv Intera ili Benfice koji se sastaju na San Siru u srijedu navečer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Žute kartone večeras je još dobio samo Mike Maignan, ali sjajni francuski golman također će biti u prvom meču polufinala, što znači da će Rossoneri biti kompletni.

Ipak, ono što je sigurno, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje, neće biti Zlatana Ibrahimovića jer nije prijavljen za mečeve nokaut faze. Šveđaninu nedostaje samo trofej u Ligi prvaka, pa će itekako žaliti ako njegovi saigrači na kraju budu prvaci Evrope.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Nikad slabija liga prvaka.Milan zalutao ne u polufinale nego inače u ligu prvaka,real vardrida sudije pomažu al to je od pamtivijeka,inter mogu samo reci -HAHAHAHAHA
1 6
nakopitam
Finale Real-Milan..Sudar Dva najveca evropska kluba!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi