Predragović ušao i presudio Sarajevu, ali u centru pažnje je ponovo bio Miloš Gigović
Gigović je imao glavnu ulogu, zasjenivši igrače oba tima na stadionu u Banjaluci

Borac u derbiju savladao Sarajevo

Predragović ušao i presudio Sarajevu, ali u centru pažnje je ponovo bio Miloš Gigović

E. Škorić, foto: E. Oštraković

U derbiju 30. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je pobijedio Sarajevo sa 1:0.

Bila je ovo još jedna u nizu utakmica u kojoj oba tima "moraju" do bodova. Borba za Evropu bliži se kraju i niko ne želi da izgubi, jer bi to moglo biti kobno u končanom poretku. Stoga su igrači Borca i Sarajeva bili dosta rezervisani, pa je nedostajalo pravih šansi, a na kraju je tek viđen jedan pogodak, koji je odlučio pobjednika.

U prvih pola sata duela u Banjaluci može samo da se izdvoji opasan napad gostiju, kada su išli tri na dva, ali se Dal Varešanović spetljao i upropastio situaciju koja je mirisala na pogodak.

Prva ozbiljnija šansa viđena je u 39. minuti, kada je Kyeremeh prošao po strani, uposlio je Ziljkića, koji nije baš dobro šutirao sa nekih sedam metara.

U završnici prvog dijela Trako je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Sudija Miloš Gigović je možda i preoštro isključio defanzivca Sarajeva. Zbog isključenja propušta veliki derbi sa Željezničarom u 31. kolu.

Oglasi

Nastavak ne donosi neke veće promjene. Borac je očekivano dobio više loptu u nogama, imao inicijativu, Sarajevo se s igračem manje moralo povući, te čekati kontru.

Očekivalo se možda da će Borac biti opasniji, da će više napadati, ali ni domaćin nije puno toga pokazao sa igračem više u polju.

Desetak minuta prije kraja došlo je do nemilih scena. Zakuhalo se kada je Gigović pustio igru nakon faula nad Musom, pa je uslijedilo par žestokih startova i onda žestok obračun igrača na terenu, ali su se umiješali i članovi stručnih štabova.

Na kraju žuti karton Mrkaiću i Varešanoviću, kojem je to drugi žuti, pa samim tim i crveni. I predstavnik kluba Sarajeva je dobio crveni. Dakle, Sarajevo bez Varešanovića i stopera Trake čeka derbi.

Oglasi

Činilo se da će utakmica završiti remijem, a onda gol rezerviste Predaragovića glavom za 1:0 i pobjedu Banjalučana, no najmanje će se pričati o nogometu, a najviše o odlukama Gigovića i njegovih pomoćnika. Ništa na šta se već svi zajedno nismo navikli.

Borac je drugi na tabeli sa 55 bodova, Sarajeo treće sa 48 bodova, dok 46 ima Željezničar, Široki 45, a Velež 44 boda. Tri kola do kraja, i dalje je dosta toga otvoreno i ništa se ne zna sem da je Zrinjski novi - stari prvak.

Idemo na pauzu do narednog vikenda, a onda nova uzbuđenja. U fokusu će biti sarajevski derbi, dok će Borac u goste Posušju.

Borac - Sarajevo 1:0 (Predragović 89)

BORAC: Ćetković, Ninković, Predragović, Mrkaić, Vojnović, Račić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Dizdarević, Trako, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Varešanović, Šerbečić, Čirjak, Ziljkić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Niko još nije imao poštenije suđenje u Banjaluci al loša igra Sarajeva
1 8
Samosloboda.forzajuve
Strasno sudjenje.. uzas... nisam navijac Sarajeva niti imam bilo kakve veze s bilo kojim od ova dva kluba.. ali ovo sto je vidjeno od strane gigovica je ravno za zatvora.. u kakvoj mi drzavi zivimo?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi