Heroj Zrinjskog napušta Plemiće!

Nakon osvojene duple krune

Heroj Zrinjskog napušta Plemiće!

Admin Čaušević

Zrinjski se priključio Sarajevu i Željezničaru kao jedini klub koji je osvojio duplu krunu u bh. fudbalu te potvrdio svoju dominaciju u proteke dvije sezone. Nakon osvojene titule u srijedu navečer je stigao i trofej pobjednika Kupa. 

Junak pobjede nad Veležom bio je Mario Ćuže koji je zabio na startu drugog dijela te tako u vitrine Plemića donio 10. trofej, drugi Kupa BiH nakon ranije osvojenih osam titula prvaka BiH.

Tako je Zrinjski (10) postao treći klub u BiH sa dvocifrenim brojem trofeja iza Željezničara (16) te Sarajeva (15), dok je Velež ostao na tri.

Poznavajući klupsku politiku Zrinjskog koja je i Mostarcima donijele tolike uspjehe već se kuju planovi za ono što slijedi i vremena za slavlje nema.

Nakon što u nedjelju i zvanično bude proslavljena titula prvaka i trofeji izloženi navijačima na čitlučkim Barama slijedi pripreme za narednu takmičarsku godinu.

Pristalice Plemića svakako najviše zanimaju promjene u igračkom kadru, a kako sada stvari stoje Ćuže od naredne sezone neće biti član Zrinjskog.

Oglasi

Odličnom ofanzivcu posudba u Zrinjskom ističe na kraju sezone te će se ovaj 24-godišnjak vratiti u Dinamo koji posjeduje njegov igrački karton.

Ćuže je svojim golom Zrinjskom donio deseti trofej u klupskoj historiji

Ćuže nikada nije dobio pravu priliku u redovima prvaka Hrvatske, pa osjete da se vidi šta je za njega spremio strateg Modrih, Igor Bišćan.

Nedavno se pojavila špekulacija kako bi dečko rođen u Metkoviću zajedno sa bh. reprezentatativcem Lukom Menalom mogao put Maribora u zamjenu za Žana Vipotnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do sada je Dinamo ovog fudbalera slao na niz posudbi. Prije Zrinjskog bio je u Istri, Lokomotovi pa i u ukrajinskom Dnipru. U Mostar je stigao pred ovu sezonu i pokazao se kao pravi pogodak.

Ranije su Plemići poslužili Niki Jankoviću (igra sjajno u Rijeci) kao odlična odskočna daska, a ostaje da se vidi da li će isto biti i sa Čužeom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Eto vi znate gdje će tko ići,ne brinite za nas,opet ćemo vam komplekse nabijati kao i sve ove godine. Pozdrav od osvajača duple krune??
2 6
user1681749718
Tako je Zrinjski (10) postao treći klub u BiH sa dvocifrenim brojem trofeja iza Željezničara (16) te Sarajeva (15)
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi