Hadžibegić novinaru nakon poraza u Portugalu: "Vi imate dovoljno iskustva..."

Press konferencija nakon utakmice

Hadžibegić novinaru nakon poraza u Portugalu: "Vi imate dovoljno iskustva..."

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju kod Portugala sa 3:0, te se tako sada nalazimo u jako nezgodnoj situaciji kada je riječ o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo određene prilike, ali Portugal je iz prve prave prilike, koja se desila u 44. minuti, postigao gol za vodsto. Strijelac je bio Bernardo Silva.

Drugo poluvrijeme donijelo je još dva gola, nažalost oba u našoj mreži. Dvostruki strijelac bio je Bruno Fernandes.

Teška pobjeda Portugala. Sve je išlo dobro do gola Portugala na kraju prvog poluvremena. Da li ste nešto pogriješili ili je ovo bila zamisao cijelog meča.

"Zaslužena pobjeda Portugala. Sigurno da su jedan od najboljih reprezentacija. Imaju iskustvo koje je napravilo razliku na ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je jako dobro. Žao mi je što nismo iskoristili jednu od dvije prilike koju smo imali. Posebno ona Džekina. Drugo poluvrijeme smo pali fizički i svih pet izmjena sam napravio zbog umora", rekao je Hadžibegić, te je nastavio:

"Ekipa Portugala je na taj način iskoristila da dođe do pobjede. Dali su golove u ključnim momentima. Mislim da smo zaslužili drugi rezultat. Možda 2:1 ili 3:2 bi bilo logičnije. Htjeli smo, dali smo sve što smo mogli i to je naš limit. Nismo mogli da napravimo reakciju. Dobili smo barem Barišića i Hamulića", kazao je Hadžibegić.

Možda na kraju i prevelik poraz. Koliko će sve uticati na utakmicu protiv Luksemburga.

"Svih pet su tražili da izađu. Nisam htio napraviti sve te izmjene. Svjesni smo važnosti pobjede protiv Luksemburga. Imamo putovanje nazad, utakmica je vrlo brzo. Tahirović ima žute kartone i neće igrati".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koliko je cijela ova situacija sa letom uticala na ovo danas. Da li su igrači bili pod stresom?

"Vi imate dovoljno iskustvo da odgovorite na to pitanje", završio je Hadžibegić.

Top Komentari

Eno30
Ti si dno dna jedno protiv slovacke ukazis u konflikt sa navijačima, a sad novinaru daješ takav odgovor
6 4
Sejo1979
Dzeki se zahvali ili mu daji po 30 minuta da igra ocigledno on nema snage vise sa svih 90 minuta imas napadaca koristi ih navikavaj se na njih mladi su igraci u igravaj ih vise prestanite vise biti ekipa koja dopusta lrotivniku da oravi sebi veliky gol razliku nije sramota izgubit jedan nula ali kod vas je svaki put 3 nula
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi