Pogledajte majstoriju Mustafića u dresu Sarajeva

To se ne brani

Pogledajte majstoriju Mustafića u dresu Sarajeva

E. Škorić

Sarajevo je danas u Sloveniji odigralo svoju prvu od tri pripremne utakmice, te je razbilo rumunsku ekipu Petrolul sa 5:0.

Unatoč sjajnim pojačanjima i odličnoj selekciji igrača kojom trenutno raspolaže stručni štab na čelu sa šefom struke Mirzom Varešanovićem, teško da je iko vjerovao da će Sarajevo Rumune savladati tako uvjerljivo.

No, ko god je gledao današnji meč mogao je da vidi kvalitetu Sarajeva i da primijeti da je i 5:0 čak i dobro po Petrolul s obzirom na neke sjajne šanse koje nisu pretvorene u pogodak, a prvotno se to misli na dvije koje je u prvom dijelu imao danas dvostruki strijelac Renan Oliveira.

Osim Brazilca, golove su dali još Ikić, Kyeremeh i Mirza Mustafić, čiji gol u 79. minuti iz slobodnjaka je pravo remek djelo i definitivno najljepši potez na današnjem meču.

Sarajevo je gol objavilo na Instagram storyju svog profila, pa navijači Sarajeva mogu ponovo da ga pogledaju i da iznova uživaju.

Oglasi

[streamable]https://streamable.com/dqn0s0[/streamable]

Možda Petrolul nije pravo mjerilo kvalitete, ali s ovakvom igrom Sarajeva navijači mogu da budu itekako optimisti. Bordo tim će u Sloveniji igrati još protiv Shkendije i Domžala, pa slijedi povratak kući.

U Sarajevu će se vršiti posljednje pripreme za dvomeč sa Torpedom Kutaisijem u 1. pretkolu Konferencijske lige. Prvi duel igra se u Gruziji 13. jula, a sedam dana kasnije je revanš na Koševu.

U međuvremenu se čeka potpis Adalberta Penarande, koji se smatra najvećim pojačanjem u Premijer ligi. Penaranda je već duži period bez takmičarske utakmice, a glavni razlog je činjenica da ga Baovista nije mogla registrovati zbog zabrane dovođenja novih igrača.

Ovaj 26-godišnjak je imao važeći ugovor sa portugalskim klubom, ali očigledno je u međuvremenu došlo do raskida saradanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, treba imati na umu da se radi o igraču koji je igrao za Udinese, Granadu, Watford, Eupen, CSKA iz Sofije, a ima i 21 nastup za Venecuelu. Očekuje se i dolazak Kolumbijca Kevina Viverosa, ali i kvalitetnog golmana. Šuška se o Mateju Delaču, ali nije poznato da li će se on vratiti na Koševo.

Sve u svemu, uzbudljivo ljeto za navijače Sarajeva čiji tim ima zaista ogromne ambicije i idealne uslove da ih ostvari tokom sezone 2023/24.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
odmah mustapića u repku, dao je prvi gol u bogatoj karijeri.
0 5
opetprvak46
Volim te Saraj'vo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi