Ismir Mirvić potvrđuje novo veliko pojačanje na Koševu: "Uzeli smo crveni taksi"

Očekuje se dolazak Kolumbijca

Ismir Mirvić potvrđuje novo veliko pojačanje na Koševu: "Uzeli smo crveni taksi"

Edmir Škorić

Nakon turbulentne i jako teške sezone sa sretnim završetkom, odnosno izborenom Evropom, uslijedilo je ljeto iz snova za sve pristalice Fudbalskog kluba Sarajevo.

Bez obzira da li se radilo o ovoj grupi racionalnijih ili spadali u onu grupu "buntovnika" i najvatrenijih navijača koji bojkotuju zbog pojedinih osoba u klubu kao što su šef stručnog štaba Mirza Varešanović ili direktorica Ajla Alimanović, navijači na Koševu ovih dana zaista uživaju.

Prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić najzaslužniji je za to. Odlučio je dovesti vrhunske igrače u tim i učiniti Sarajevo prvim favoritom za osvajanje trofeja u domaćim takmičenjima naredne sezone, a istovremeno ga toliko (p)ojačati da postane realno razmišljati i o grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Ranije je došao Renan Oliveira, sjajni brazilski napadač, potom bivši mladi bh. reprezentativac iz Mure Amar Beganović, sjajni lijevi bek iz Igmana Elvir Duraković, Samir Zeljković je iz Veleža pojačao zadnju liniju, baš kao i Vinko Soldo iz Slaven Belupa, ali ipak vrhunac je dosegnut sa Latinoamerikancima u napadu.

Adalberto Penaranda je 26-godišnjak koji je došao iz Boaviste, a Venecuelanac je svojevremeno igrao za ozbiljne evropske timove kao što su Watford, Las Palmas, CSKA Sofia, Udinese i Granada.

Oglasi

Na tome se neće završiti. Kevin Vieros je na putu prema Sarajevu. Kolumbijski ofanzivac ima 23 godine i potpisat će na tri godine ugovor. Krilni napadač je igrao za Deportivo Cali, te je je jučer i sam otkrio da potpisuje za Bordo tim.

"Kada su me prvi put kontaktirali, odbio sam jer su nudili malo novca. Došli su ubrzo s drugom ponudom, brojke su bile jako dobre. Ne poznajem trenera i klub, ali ću od prvog dana krenuti jako", poručio je Viveros.

"Imao sam ponudu iz Moldavije, od ekipe Sheriffa. Međutim, ponudili su premalo novca. Bile su tu ponude iz Arabije i Južne Koreje, ali Sarajevo je stavilo novac na stol i sve smo dogovorili s njima. Potpisujem do 2026. godine. Pričali su mi sve najbolje o gradu i nadam se da je zaista tako", rekao je novi nogometaš FK Sarajevo.

Ismir Mirvić je putem svog profila na Instagramu podijelio fotografiju Sarajeva uz bajramsku čestitku, a u komentaru je, između ostalog, bio jedan zanimljiv komentar, očito nekoga od navijača Sarajeva. "Nego treba li otići po Kevina?", upitao je navijač, misleći na Kolumbijca koji se očekuje.

"Crveni taxi smo uzeli", odgovorio je Mirvić, hladan poput špricera, svjestan da je Kolumbijac već tu, da će ubrzo da potpiše ugovor sa Sarajevom.

Očekuje se osim Viverosa na Koševu se očekuje kvalitetan golman i jedna od opcija je hrvatski golman Matej Delač, koji bi se iz Danske mogao vratiti u glavni grad BiH, a teško da će tu biti kraj ljetnog mercata kada je FK Sarajevo u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sada sve izgleda kao bajka iz perspektive navijača i svih onih koji vole Sarajevo. S puno kvalitetnih igrača ući će se u prve takmičarske mečeve u sezoni 2023/24, a biće to u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija već narednog mjeseca. Možda bi Gruzijce smatrali favoritom da nisu stigla sva ta pojačanja, a ovako bi bh. predstavnik trebao biti mnogo bliže prolazu u drugi krug kvalifikacija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Nije lijepo ubijati komsije na Bajram. Sretniji su bili kad je grbavica gorjela nego sto su ovih dana.
9 4
Skender
Treba sada sutjeti i raditi a rezultati moraju doci. Pozivam sve prave navijace Sarajeva da podrza Mirvica, cini velike stvari za nas klub. Mi moramo dominirati u BiH i izaci u Evropi sto dalje. Trebali bi svi istinski navijaci prvo da se uclane i svoj klub a potom da pune tribine Koseva. Prostora ima dovoljno za sve. Cestitke upravi na celu sa Mirvicem. Ja sam moju clanarinu za ovu godinu davno produzio, a produzavao sam je i ranijih godina kada nam i nisu cvjetale ruze. Zeljeznicar je nas sportski protivnik, ali njihovi navijaci su za primjer. Oni dolaze masovno na utakmice, prikupljaju novac kada zatreba i ne prave stetu na svom i tudim stadionima. Vjerujem da ce i nekima nasima navijacima uci pamet u glavu (kazni je bilo i previse u proslosti).
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi