Penaranda, Varešanović i Mulalić stigli u Sloveniju, poznato kada dolazi Viveros!

Sjajni dani za FK Sarajevo

Penaranda, Varešanović i Mulalić stigli u Sloveniju, poznato kada dolazi Viveros!

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo nalazi se na pripremama u Sloveniji gdje su mu se danas priključila tri igrača, a poznato je kada će doći i još jedno veliko pojačanje, Kevin Viveros.

Ekspedicija FK Sarajevo na čelu s Mirzom Varešanovićem trenutno se nalazi na pripremama u Sloveniji gdje su se naknadno priključila tri igrača.

Stigao je Enedin Mulalić koji prvobitno nije bio na spisku i trebao je na posudbu u Velež, a tu je i Dal Varešanović koji je imao malo duži odmor zbog igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i vidjet ćemo da li će ostati u klubu.

Na radost svih navijača Sarajeva, pripremama se konačno priključilo i zvučno pojačanje, Venecuelanac Adalberto Penaranda.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, uskoro bi se u Sloveniji bordo timu trebao priključiti i Kevin Viveros, čiji je transfer u Sarajevo već potvrđen.

On bi sutra u večernjim satima trebao biti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dok će ljekarski pregledi i potpis ugovora uslijediti u petak, 30. juna.

Oglasi

Kolumbijac koji u Sarajevo stiže iz Deportivo Calija ekipi bi se u Sloveniji trebao priključiti dana kasnije, u subotu prvog jula. 

Podsjetimo, Sarajevo je prije nekoliko dana s 5:0 u Sloveniji deklasiralo rumunski Petrolul, a za dva dana ih očekuje provjera protiv makedonske Shkendije.

Nastup u Evropi tim s Koševa započet će u prvom pretkolu Konferencijske lige, a protivnik će biti gruzijski Torpedo Kutaisi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica na rasporedu je u 13. jula u ovoj zakavkaskoj zemlji, dok je revanš na Koševu na programu sedam dana kasnije. Bolji iz ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu protiv kazahstanskog Aktobea.

Od ekipe Sarajeva sada se očekuje i da bude ozbiljan konkurent Zrinjskom u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo na kraju koji su dometi tima s Koševa. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Neka te Dal sine jedno milion ipo do zime nabit cijenu
5 2
komentator1
Sarajevo nabija komplekse svima. Pomor na sugavici
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi