Laporta odustao, a Perez nasjeo kao malo dijete: Kako je otac Arde Gulera "opljačkao" Kraljeve?

Turčin će ih dobro koštati

Laporta odustao, a Perez nasjeo kao malo dijete: Kako je otac Arde Gulera "opljačkao" Kraljeve?

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su sinoć da je mladi turski fudbaler Arda Guler odlučio da karijeru nastavi u Real Madridu iako je ranije imao skoro sve dogovoreno s Barcelonom. No, mnogi su se iznenadili kada su vidjeli koliko će Kraljeve koštati dolazak ovog 18-godišnjaka i nisu se iznenadili što se Barcelona povukla iz pregovora.

Arda Guler važi da jednog od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, a prošle sezone oduševio je fudbalski svijet svojim igrama u dresu Fenerbahčea.

Privukao je interes nekoliko evropskih velikana, a najviše je "zagrizla" Barcelona koja je nekoliko sedmica pregovarala oko transfera. I kada se činilo da Guler ide u katalonski klub došlo je do velikog preokreta.

U priču se uključio Real Madrid koji je Feneru ponudio više novca od Barcelone, a i bolje uslove mladom veznjaku za kojeg nije bilo dileme čiju ponudu će prihvatiti.

Guler je odlučio da ide u Real Madrid i sada se čeka samo zvanična potvrda transfera. Međutim, kada su se pojavile cifre koliko će Kraljeve koštati ovaj transfer mnogi su se iznenadili.

Oglasi

Njegova otkupna klauzula je 18 miliona eura koliko je Barcelona bila spremna da plati, ali je Real ponudio Feneru čak i više novca. Navodno, transfer će Real Madrid koštati čak 50 miliona eura uključujući obeštećenje, bonuse i uslove koje su dali igraču.

[twitter]https://twitter.com/Tea47472224/status/1676903268914692099[/twitter]

Međutim, ono što najviše "para oči" jeste bonus kojeg je Real pristao da plati ocu Arde Gulera koji je inače i njegov menadžer.

Barcelona je upravo zbog prevelike cifre koju je Gulerov otac tražio na kraju odustala, dok je Florentino Perez pristao da plati čak 15 miliona eura ocu mladog Turčina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako će Gulerov transfer ukupno da košta Real Madrid oko 50 miliona eura, a Mundo Deportivo piše da je Joan Laporta napravio pametan potez što se na kraju povukao jer je jasno da Barcelona ne želi trošiti toliko novca na ovog 18-godišnjaka.

Također, od posudbe Fenerbahčeu na godinu dana neće biti ništa, te će se Guler odmah priključiti ekipi Real Madrida gdje će se morati izboriti za svoju minutažu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Da je 2 miliona koštao, katalonske propalice ne bi imali para da ga plate. Njihov domet su potrošeni i besplani igrači. Eventualno perspektivni igrači iz druge HNL Lige.
4 1
ViniJr
Naslov članka je mogao glasiti: ,,Kraljevski klub doveo jednog od najperspektivnijih evropskih talenata." Treba napomenuti da je Laporta poslao Deco-a u Tursku da je kupi Gülera ...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi