Grbavica kao na reklami: Administracija obavila svoj posao, Željezničar jači za dvije akvizicije
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Plavi dočekuju Dinamo iz Minska

Grbavica kao na reklami: Administracija obavila svoj posao, Željezničar jači za dvije akvizicije

Admin Čaušević

Željezničar od 20:30 prvi put nakon pet godina igra svoj evropski meč na stadionu Grbavica, a sarajevski Plavi će za protivnika imati Dinamo iz Minska. Radi se o duelima prvog pretkola Konferencijske lige. 

Dugo su navijači Željezničara čekali evropski meč u Dolini ćupova, a u taboru Plavih su se pobrinuli da njihov dom maksimalno spremno dočeka utakmicu.

Nekoliko sati pred početak utakmice Željezničar je objavio fotogafije stadiona Grbavica koji izgleda impresivno. Neki bi rekli kao na reklami.

Teren je odlično pripremljen, tribine su očišćene, a za sve one koji dolaze na stadion iz Željezničara imaju samo jedan apel, a to je da pojave u plavo.

Karte su odavno rasprodate, a popularni Manijaci najavljauju do sada neviđenu koreografiju na području Bosne i Hercegovine pa se očekuje istinski spektakl.

Oglasi

U međuvremenu je klupska administracija obavila svoj posao pa će trener Nermin Bašić na raspolaganju imati dvoje posljednje akvizicije, Harisa Ovčinu i Allysona.

Na listi više nema Harisa Hadjarevića koji je otišao u Radnik iz Surdulice, pa spisak igrača na koje će Bašić računati u duelima protiv Dinama izgleda ovako:

Golmani: Mulalić, Muftić, Duškaj.

Odbrana: Kosorić, Drina, Beća, Galić, Jašarević, Šemdin, Dubačkić, Šabić, Ovčina.

Vezni red: Cocalić, Mešić, Mekić, Gasal, Štilić, Biber, Amoah, Rustemović, Allyson.

Napad: Musić, Krpić, Haračić i Drljo.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećanja radi, utakmica na stadionu Grbavica počinje u 20:30, a popularni Manijaci su pozvali sve da na svojim mjestima budu sat vremena prije početka radi što lakše organizacije koreografije.

UEFA je odlučila da susret u Sarajevu sude arbitri iz Grčke, a za prvog sudiju je delegiran Evangelos Manouchos. Revanš susret se igra 20. jula u Bakuu, a možda je važno i napomenuti da ne važi pravilo gola u gostima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Imali gdje utakmica na TV?
0 0
doctoroffootball
U bivsoj Jugi samo dva kluba mogu rasprodati stadion, Hajduk i Zeljo. Stvar filozofije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi