Fenomenalno izdanje Željezničara protiv Dinama: Plavi u 2. pretkolu Konferencijske lige

Sjajna utakmica Želje

Fenomenalno izdanje Željezničara protiv Dinama: Plavi u 2. pretkolu Konferencijske lige

Midhat Šljivak

Željezničar je u revanš susretu 1. pretkola Konferencijske lige savladao na gostovanju Dinamo iz Minska s 2:1 i plasirao se u narednu fazu takmičenja gdje ih čeka Neftchi iz Azerbejdžana. Plavi su u Bakuu, gdje se igrao ovaj meč, došli s 2:2 iz prve utakmice i sjajnom igrom su osigurali plasman u narednu rundu.

Željezničar će igrati 2. pretkolo Konferencijske lige nakon što je tim s Grbavice odličnom igraom u Bakuu savladao Dinamo iz Minska s 2:1.

Nermin Bašić je promijenio određene stvari pred ovaj meč i počeo je utakmicu u formaciji 3-5-2. Izgledali su Plavi zaista dobro u prvom dijelu ovog meča u kojem su bili znatno bolji rival.

Bez straha su Plavi s Grbavice igrali u ovom duelu, a u 14. minuti stvaraju i prvu priliku. Ubačaj Galića Krpić šalje glavom pored gola.

Nije Željo domaćem timu dopustio previše u fazi napada. Nije tim Nermina Bašića poremetila ni povreda Edina Cocalića sredinom prvog poluvremena, a Željo je u 28. minuti ponovo zaprijeto. Rustemović šutira preko gola.

Oglasi

Finiš prvog dijela donosi i pogodak u mreži Dinama. Željezničar je poveo s 1:0 u 45. minuti meča.

Nedim Mekić šalje sjajnu loptu za Irfana Jašarevića. Lijevi bek Plavih probija po strani i oštrim ubačajem primorava štopera Dinama Sachivka da pošalje loptu u vlastitu mrežu za prednost Želje od 1:0 nakon prvog dijela.

Očekivano, Dinamo u nastavku kreće ofanzivno na gol Željezničara. Svirepa u 47. minuti propušta odličnu šansu, a pet minuta kasnije Plavi su imali šansu da riješe meč.

Amoah je izašao sam pred golmana Dinama. Ipak, loše je zahvatio loptu i njegov udarac je zaustavljen.

Nastavio je Dinamo s napadima na gol Željezničara i to im se isplatilo. Golman Željezničara Mulalić pravi glupost i neoprezno udara Bykova, te sudija pokazuje na 11 metara. Precizan je Sedko za 1:1.

Oglasi

Dinamo novu veliku šansu propušta u 71. minuti. Morozov se našao u šansi, Mulalić ovog puta brani.

A onda u 78. minuti Željezničar stiže do novog vodstva. Amoah sjajno proigrava Jašarevića, ovaj kratko dodaje do Sulejmana Krpića koji postiže pogodak za prednost Željezničara od 2:1.

To je bio i konačan rezultat susreta. Plavi su se do kraja odbranili, Mulalić je imao jednu fenomenalnu odbranu u 88. minuti meča nakon udarca Sedka, zatim i dvije minute kasnije zaustavlja ponovo ovog fudbalera.

Amoah je imao još jedan promašen zicer u nadoknadi meča, ali je ostalo 2:1 i narednog četvrtka će na Grbavici dočekati Neftchi iz Azrebejdžana.

Konferencijska liga:

Dinamo Minsk - Željezničar 1:2

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

DINAMO MINSK: Lapukhov, Politevich, Svirepa, Sachivko, Orinho, Rylach, Selyava, Bykov, Bakić, Morozov, Bakhar.

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Kosorić, Cocalić, Drina, Rustemović, Biber, Mekić, Galić, Jašarević, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bravo za najbolji i najstariji sarajevski klub.
9 3
ZeljinManijak
Suza mi je kanulaaaa pozdrav za sve ove koji su mislili da cemo ispasti dabogda ograjisali
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi