Plemići sletjeli po najveći uspjeh u historiji klupskog fudbala Bosne i Hercegovine!
Foto: HŠK Zrinjski

Zrinjski stigao na Island

Plemići sletjeli po najveći uspjeh u historiji klupskog fudbala Bosne i Hercegovine!

Eldar Ganibegović

Zrinjski bi za dva dana trebao samo da potvrdi najveći uspjeh u historiji bh. klupskog fudbala, a to je plasman u grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja. Ekspedicija mostarske ekipe danas je sletjela na Island odakle će, nadamo se, u sjajnom raspoloženju poletjeti nazad za Bosnu i Hercegovinu.

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, na sjajnom je putu da postane prvi bh. klub koji je izborio grupnu fazu nekog od UEFA-inih takmičenja.

Ove sezone igra se treće izdanje trećeg UEFA-inog takmičenja, Konferencijske lige, i upravo je to takmičenje u kojem bi učešće Zrinjski trebao potvrditi za dva dana na Islandu.

Naime, Plemići su u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige s čak 6:2 savladali islandski Bredablik i s prednošću od četiri gola razlike otputovali su na sjeverozapad Evrope.

Zaostatak od četiri gola razlike Barcelona je uspjela nadoknaditi protiv PSG-a u onoj legendarnoj utakmici, ali takve iznimke se ne dešavaju često i nadamo se da izabranici Krunoslava Rendulića neće dozvoliti nikakvo čudo u četvrtak.

Oglasi

Plasmanom u play-off Evropske lige Zrinjski bi, dakle, obezbijedio učešće u grupnoj fazi Konferencijske lige, ali bi onda protiv austrijskog LASK-a imao dvomeč da taj učinak dodatno popravi i plasira se u Evropsku ligu. 

Danas su članovi Zrinjskog otputovali na daleki Island gdje će se za dva dana igrati utakmica i uspješno su sletjeli što je Zrinjski potvrdio i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

🇮🇸🛬

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Tuesday, August 15, 2023
Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko Zrinjski nekim čudom ispadne u play-off Konferencijske lige, tamo će igrati protiv boljeg iz dvomeča makedonske Struge i luksemburškog Swifta. Taj dvomeč će ipak, nadamo se, igrati Islanđani.

Utakmica Breidablik - Zrinjski igra se u četvrtak s početkom od 19:30 sati po centralnoevropskom vremenu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Vrlo dobro se zna sta je najveći uspjeh! Sarajevo u osmini finala kupa šampiona, eh, to nikad do smaka svijeta niko nece postici vise!!!
1 0
user1676312914
Možda jeste najveći poslijeratni uspjeh, ali svih vremena...ma daj. Prije pisanja ovako bombastičnih naslova prvo treba pročitati, edukovati se.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi