Novi bahati gest Dinama: Turci u nevjerici, Livaković glavni protagonist!
Foto: Željko Puhovski / Cropix

Hoće li posao propasti?

Novi bahati gest Dinama: Turci u nevjerici, Livaković glavni protagonist!

Admin Čaušević

Dinamo je prije nekoliko dana uzdrmao hrvatsku javnost odlukom da kao grom iz vedra neba zagrebački tim za novog trenera imenuje Sergeja Jakirovića, bivšeg reprezentativca BiH i nekadašnjeg stratega Zrinjskog. 

Zagrebački klub je već godinama najmoćniji na Balkanu, poznat je kao tvrd orah po pitanju prodaje fudbalera i vrlo često se igra sa strpljenjem zainteresovanih strana.

Ovaj put u turskom Fenerbahceu su itekako kivni na ponašanjeg predstavnika Modrih i tiču se transfera Dominika Livakovića.

Riječi Jakirovića da će Livaković braniti u prvom meču play-offa Europa lige su Turke ostavili u nevjerici, dok su zatekle i sjajnog golmana.

Novi šef Dinama planira zadržati jedinicu još najmanje jedan meč dok se sa tim u Fenerbahcue ne slažu, dok je prema pisanju turskih medija navodno i Livaković zatražio da njegov transfer bude realizovan što je prije moguće.

Oglasi

Za dosadašnjeg kapitena najuspješnijeg hrvatskog kluba duel protiv AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka je trebao biti posljednji u modrom dresu, ali situacija se sada promijenila.

Dogovoreno je da devet miliona eura plus milon bonusa Livaković stane na gol Fenerbahce i to nakon utakmice protiv prvaka Grčke.

Ljekarski pregledi u Istanbulu su planirani za srijedu, ali je postalo jasno da su odgođeni i sada je pitanje kada će se desiti.

Ovakvo pomalo i bahato ponašanje Dinama se uopšte nije dopalo predsjedniku Fenerbahcea Aliju Kocu, pa ostaje da se vidi da li će Turčini povući neki radikalni potez.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce je bio najuporniji da dovede Livakovića, Turci su na transferu radili sedmicama i činilo se da je sve gotovo, ali odlukom dinama da golmana zadrži još jedan meč situacija se zakomplikovala.

Podsjećanja radi, nakon susreta protiv AEK-a Zagrepčani su u Ajax prodali Josipa Šutala za više od 20 miliona eura. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sektor10
"Zagrebački klub je već godinama najmoćniji na Balkanu" ? Po cemu? Balkan je i Grcka.. Taj zagrebacki klub ne moze da udje u LS protiv tamo nekog AEK-a, daleko su oni od "najmocnijih".
2 3
plemic
crvena zvijezda je najmoćniji klob na balkanu, dinamo je največi izvoznik nogometaša sa balkana,
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti