Ode i Salah! U ponoć lansirana bomba, pada rekord: Liverpoolu 100 miliona, a tek Egipćaninu...

Sprema se novi veliki transfer

Ode i Salah! U ponoć lansirana bomba, pada rekord: Liverpoolu 100 miliona, a tek Egipćaninu...

Admin Čaušević

U narednim danima će biti realizovan novi veliki transfer u obećanu zemlju, zasigurno najveći do sada. Detalji su već procurili u javnost i čeka se konačna potvrda. 

Mohammeda Salaha više nećemo gledati u Evropi, baš kao i brojne njegove kolege koji su se ovog ljeta otisnuli u Saudijsku Arabiju i to zbog nevjerovatnih ponuda.

Salah je zajedno sa Sadiom Maneom i Robertom Firminom do prije nekoliko godina bio strah i trepet za sve evropske odbrane, a sada će ovaj trio igrati u istoj ligi, ali različitim klubovima.

Čuveni napadački tandem Liverpoola će preseliti u Saudijsku Arabiju. Firmino je ranije stigao u Al Ahli, Mane u Al Nassr, a sada i Salah potpisuje za jedan od četiri kluba koje finansira PIF fond koji je u vlasništvu saudijske kraljevske porodice.

Sjajni Egipćanin će potpisati za Al Ittihad, a saudijski klub će Liverpoolu platiti 100 miliona eura što će biti rekordan transfer ovog ljeta pošto je Neymar prilikom dolaska u Al Hilal plaćen 90 miliona.

Oglasi

Salah u novu obećanu zemlju ne dolazi uzalud. Za tri godine će zaraditi čak 200 miliona bez bonusa.

Da Al Ittihad sprema novi veliki transfer postalo je jasno kada je otpisan Jota koji je stigao iz Celtica sa 30 miliona, ali kako nije dovoljno poznat i popularan navijači su ga odlučili otpisati i zatražiti veliku zvijezdu. 

Saudijski prvak je ranije doveo Karima Benzemu, N'Golo Kantea i Fabinha, a sada nova velika zvijezda postaje Salah. 

Iskusni 31-godišnjak je samo jedan u nizu fudbalera koji u najboljim godinama odlazi u Saudijsku Arabiju nakon što je s Liverpoolom osvojio sve što najvažnije trofeje u svijetu fudbala.

Već neko vrijeme se spominjao njegov odlazak za Anfield Roada, međutim rijetko je ko očekivao da to bude baš u Al Ittihad, međutim i ovaj transfer potvrđuje da u modernom fudbalu sve ima svoju cijenu.

U Evropu je stigao još prije 10-ak godina, a osim za Liverpool igrao je Salah za još neke važne klubove u Evropi kao što su Roma i Chelsea. 

Top Komentari

HarisADP
Ode i salah iz PL, samo karaj PL, hehehe a neka vehabija majku im vehbijsku hahaha
1 0
Gaston
Joj Admine napusi se ****ine više živ bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi