Mason Greenwood u 21. godini mijenja reprezentaciju? Engleska neće, ali ima ko hoće...

Promjena sportskog državljanstva

Mason Greenwood u 21. godini mijenja reprezentaciju? Engleska neće, ali ima ko hoće...

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Mason Greenwood bio je optužen za silovanje, ali je u međuvremenu oslobođen optužbi i nastaviće svoju karijeru, mada još nije poznato u kojem će klubu igrati. Ono što je sigurno, to neće biti Manchester United.

Početkom 2022. godine sportsku javnost šokirale su informacije iz Engleske. Talentovani ofanzivac Manchester Uniteda, Mason Greenwood, optužen je za silovanje.

Klub s Old Trafforda ga je odmah suspendovao, a slučaj je trajao godinu dana. Potom su svi početkom februara ove godine ostali u šoku kada je objavljeno da je Greenwood oslobođen optužbi jer je djevojka odlučila da povuče svoju tužbu protiv njega.

Posljednju utakmicu Greenwood je odigrao 22. januara 2022. godine kada je United na sovm terenu slavio protiv West Ham Uniteda, a on je na terenu proveo 82 minute. I dan danas nejasna je njegova situacija.

Međutim, vjeruje se da je postignut dogovor prema kojem Manchester pušta mladu zvijezdu da pronađe novi tim, a povezuje se upravo s West Hamom, dom mu se u međuvremenu otvaraju vrata druge reprezentacije.

Iako je igrao za Englesku, još uvijek ima pravo na promjenu sportskog državljanstva. U martu se tvrdilo da je odbio da igra za Jamajku, ali sada bi vrlo lako mogao da prihvati poziv te selekcije.

Oglasi

Prema pravilima FIFA-e, igračima je dozvoljeno da promijene svoju međunarodnu pripadnost ako nisu odigrali više od tri takmičarske utakmice prije 21. godine, a posljednja od tih utakmica je bila prije najmanje tri godine.

Kako je izvijestio Daily Mail, Jamajka bi i dalje mogla biti zainteresirana za Greenwooda. Nogometni savez je naporno radio da ubijedi igrača da ostane dio Engleske.

Nakon svega što se događalo, Greenwood više neće biti u opticaju Engleza i mogao bi i sam toga biti svjestan, pa na kraju odabrati Jamajku za svoj novi nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jamajka je prije nekoliko godina dobila sjajno pojačanje iz Premier lige, kada su nagovorili Michaila Antonija iz West Hama da nastupa za ovaj nacionalni tim.

U reprezentaciji Jamajke nastupa i Leon Bailey, bivši igrač Bayer Leverkusena koji je ovog ljeta došao u Aston VIllu, a najveći broj igrača ove afričke zemlje igra upravo u Engleskoj.

Top Komentari

Jamajka je Centralna Amerika, to ti je Amerika koja se nalazi izmedju Sjevernog i Juznog Americkog kontinenta, inace se smatra karipskom ostrvskom zemljom okruzena karipskim morem. Oh Bosno, Bosno majko Indijo, Bosna zemlja korupcije, kupljenih diploma. Dakle morao bi krenuti prema Africi da bi stigao u Jamajku, oh Jamajka, Jamajka jadna li ti majka kada ima i takvih, koji te smjestise u Africi ha ha ha.
1 0
mosaljozemosaplavo
dobro je dok je jamajka u africi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi