Bošnjaković hrabro stao uz svoje igrače: Ne zamjeram im, nijedan minus neće dobiti

Trener Tuzla Cityja

Bošnjaković hrabro stao uz svoje igrače: Ne zamjeram im, nijedan minus neće dobiti

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Tuzla City je u okviru 5. kola Premijer lige BiH poražen na Grbavici od Željezničara rezultatom 3:1, a na press konferenciji nakon meča se novinarima obratio i trener gostiju, Milenko Bošnjaković.

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je na svom terenu slavio s 3:1 protiv Tuzla Cityja. Golove za Plave postigli su Nikić (autogol), Mekić (penal) i Krpić, dok je strijelac za goste bio Mašović.

Na press konferenciji nakon utakmice trener Cityja, Milenko Bošnjaković, nije imao šta da zamjeri svojim igračima i pored poraza.

"Ne znam ni ja šta bih rekao, šta igrati kako se suprotstaviti, ne možeš predvidjeti autogol u trećoj i crveni karton u 46. minuti. Ja svojim igračima ne zamjeram, nijedan minus neće imati kod mene. Želji čestitam, dobili smo, nismo čuvali rezultat, bili smo hrabri, željeli smo da se potučemo sa Željom za bodove, pokušali smo izjednačiti, primili smo gol i to je to", rekao je Bošnjaković.

Osvrnuo se i na neke ranije utakmice, te kazao da smatra da njegov tim u ovom momentu zaslužuje da ima više bodova:

"Mislim naravno da smo zaslužili više od trenutnog broja bodova. Protiv Sarajeva smo smušeno ušli u prvo poluvrijeme, ovdje također. Žao mi je momaka i ljudi koji vode klub zbog tri poraza."

Oglasi

City je igrao u izmiješanom sastavu, a Bošnjaković je objasnio i zašto. Kumovale su povrede.

"Prvi put je danas promijenjena ekipa, Dušan Hodžić je desni bek, a Nenad Nikić je jedini lijevi bek u ekipi. Dino Ćorić je zamijenjen na poluvremenu protiv Sarajeva jer je imao povredu prepone. Četiri kola su iza nas, Huso Karjašević je osjetio virozu u hotelu, dobio temperaturu, nismo htjeli da se zatvaramo već smo angažovali ofanzivnu ekipu", kazao je trener tuzlanske ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City je sada s tri boda na devetoj poziciji koliko imaju i Zrinjski (uz tri utakmice manje), te Posušje, Sloga i Zvijezda 09.

U narednom kolu očekuje ih domaći susret protib zahuktalog Igmana koji ima devet poena i šepuri se na vrhu tabele. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Najveca greska vam je kad je Fejzic ispao pakaš i ubjedio sudiju da je on izbio loptu ubaut kad je igrac ležao i nije vratio loptu igracima Želje pakaš je pakaš
3 2
Muho
G.Bošnjakoviću Vi ste NAJVEĆI MINUS ! Zalutao si u fudbal prijatelju nije to posao za tebe bavi se nečim drugim. Azmire skloni ovu neznalicu sa klupe dok nije kasno jer ćeš sa njim iduće sezone u Federalnu! Zamijenićeš mjesto sa Slobodom. Dovedi Husrefa, Tatara i Zakarića pod hitno, Sa debilima koje imaš na klupi i u navali nećeš opstati u premijer ligi !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi