Ahmedhodžić i Barišić povrijeđeni, kako će izgledati naša zadnja linija!?

Moglo bi biti naknadnih poziva

Ahmedhodžić i Barišić povrijeđeni, kako će izgledati naša zadnja linija!?

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu počela pripreme za nadolazeće utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda. Trening je upravo počeo, a prve vijesti nisu dobre. 

Danas je započelo prvo okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine otkako ju je ponovo preuzeo Meho Kodro. Za 18 sati je u Butmiru zakazan prvi trening, no prije njegovog početka dobili smo loše vijesti.

Naime, dva od četiri pozvana stopera u našoj reprezentaciji upitni su za naredne dvije utakmice, a u pitanju su Anel Ahmedhodžić i Adrian Leon Barišić.

Barišić je, naime, upitan zbog povrede, dok će se Ahmedhodžić ekipi priključiti večeras ili sutra ujutro (ovisno od leta) i nakon što njih dvojica obave preglede, znat će se da li će biti naknadnih poziva.

Današnji trening počeo je u 18 sati i jedini koji ne trenira je Barišić, dok Ahmedhodžić dolazi s manjom povredom, no i njegovo stanje znat će se u toku sutrašnjeg dana. 

Oglasi

Sead Kolašinac svakako može pokriti stopersku poziciju, no na rezervnom spisku se nalaze Adnan Kovačević i Siniša Saničanin i oni bi vrlo lako mogli naknadno doći na okupljanje.

Podsjetimo, ranije je zbog povrede već otpao Miroslav Stevanović, a umjesto njega je s proširenog spiska šansu dobio fudbaler GNK Dinamo Zagreb, Luka Menalo.

Adrian Leon Barišić je u junu odigrao svoje prve utakmice za Zmajeve. Protiv Portugala je bio jedan od najboljih na terenu, dok je tri dana nakon toga kumovao porazu od Luksemburga (0:2).

Anel Ahmedhodžić se već odavno etablirao kao jedan od ključnih igrača naše reprezentacije i njegov izostanak bi sigurno bio veliki udarac, no sačekajmo sutra da vidimo konačnu riječ medicinskog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naša reprezentacija će i sutra i prekosutra trenirati u Sarajevu, dok će u četvrtak na Bilinom polju biti održana press konferencija pred utakmicu s Lihtenštajnom, kao i zvanični trening. 

Bosna i Hercegovina će u petak, 8. septembra 2023. godine, u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO dočekati Lihtenštajn u Zenici, dok tri dana kasnije gostuje kod Islanda.

Top Komentari

Kodex
Evo mogu ja doći ne mora zvat Sanicanina Aman zaman ,bolji sam ja sigurno
3 1
Neka Kodro sacuva Ahmedhodzica, ne mora igrati protiv Lihtenstajna, ali zato ce biti vazan igrac tri dana kasnije protiv Islanda.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti