Kosovari nisu izdržali pakao u Bukureštu, pokleknuli su na najbolniji mogući način

Vrijedan trijumf Rumunije

Kosovari nisu izdržali pakao u Bukureštu, pokleknuli su na najbolniji mogući način

Admin Čaušević

U direktnom duelu za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi I Rumunija je pobijedila Kosova te nakon polovine kvalifikacija ova reprezentacija drži sve u svojim rukama da se plasira na Evropsko prvenstvo. Konačan rezultat glasio je 2:0.

Sasvim očekivano utakmica na Nacionalnom stadionu u Bukureštu je bila prepuna tenzija i to iz političkih razlog s obzirom da Rumunija još nije priznala nezavisnost Kosova.

Igrala se 18. minuta kada je susret prekinut. Tačnije to su uradili fudbaleri Kosova poslije uvredljivih poruka sa tribina oko 30.000 domaćih navijača.

I dok su jedni skandirali "Srbija, Srbija", drugi su okačili parolu na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija", poslije čega je došlo do 30-minutnog prekida.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/rumunija-kosovo-prekid-razlog/458451[/twitter]

Nakon što je meč nastavljen Kosovari su imali kolosalnu priliku nakon greške domaće odbrane, ali Muriqi nije uspio zabiti. Upravo je najbolji igrač gostiju bio i tragičar.

Oglasi

Robusni napadač Mallorce u razmaku od 20-ak minuta dobio dva žuta kartona te ga je francuski sudija Willy Delajod poslao u svlačionicu.

U 59. minuti Rumuni su imali kolosalnu priliku da povedu kada je dosuđen penal, ali međutim Murić je na sjajan način zaustavio pokušaj Stanciua.

[twitter]https://twitter.com/footblaze/status/1701704884868006236[/twitter]

Ipak, hrabri Kosovari su pokleknuli u samom finišu kada su primili dva gola. Prvo je Stanciju zabio u 83. minuti za 1:0 što je bio veliki korak ka pobjedi.

Konačan rezultat duboko u sudijskoj nadoknadi je postavio Mihaila te su Rumuni sada skočili na drugo mjesto sa 12 bodova.

Švicarska je ostala na prvom mjestu sa 14 bodova poslije sigurne pobjede nad Andorom (3:0), dok trećeplasirani Izrael nakon trijumfa nad Bjelorusijom (1:0) ima 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

[twitter]https://twitter.com/footblaze/status/1701710609828507877[/twitter]

Kosovo koje još uvijek nema trijumfa u kvalifikacijama je ostalo na četiri boda te plasman na Evropsko prvenstvo ostaje samo san.

Top Komentari

antiTrojkas
Izgleda je i UEFA kao i citava ljigava Evropa..Krst je krst..zalosno.Cist penal za Kosovo ne sviraju,cak nece ni u VAR sobi da pogledaju..Dzaba ti sve,Kosovo,Albanija ,BiH i Tyrska NIKADA nece uci u krizarsku drolju Evropu.Nisu Turci ludi sto se nekace ni sa Kinom,ni sa Rusijom.Cekaju 60 godina clanstvo aprime Bygarsku i Rumuniju zakoje he Tyrska "obecana zemlja"!Ne mozes proci Evropom od Bugarskih i Rumunskih prosjaka,kurava dzeparosa. I sport je postao ZALOSTAN sa Evropom i njenom krstokratijom.
8 3
Sta je sporno glupi bošnjo Rumunija 2 Kosovo 0 Srbija je Kosovo Ne razumjem isto ko što vi kažete Rs je Bosna ... Stvarno te ne razumijem glupi bošnjo
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti