Svijet se smijao penalu dosuđenom za Crvenu zvezdu, a zatim je igrač Čukaričkog izveo magiju

Pobjeda Čukaričkog

Svijet se smijao penalu dosuđenom za Crvenu zvezdu, a zatim je igrač Čukaričkog izveo magiju

Midhat Šljivak

Čukarički je u derbiju 7. kola Super lige Srbije savladao Crvenu zvezdu s 2:1 u jednoj zaista uzbudljivoj utakmici u kojoj se moglo vidjeti dosta toga.

Crvena zvezda je doživjela već drugi poraz ove sezone. Nakon Voždovca poraženi su u još jednom beogradskom duelu, a ovog puta je bolji bio Čukarički.

Do vodstva je Čukarički stigao u 24. minuti. Dosuđen je penal, Docić je siguran i postiže pogodak za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a vrijedi izdvojiti nevjerovatan promašaj Ndiayea koji je s nekoliko metara promašio kompletan gol domaćeg tima.

Crveno-bijeli do izjednačenja stižu na otvaranju drugog dijela. Tošić ruši Ndiayea, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Smijali su se mnogi ovoj sudijskoj odluci, a Krasso pogađa za 1:1.

Oglasi

Međutim, Čukarički na kraju ipak slavi velika tri boda u ovom meču. Do njih su došli na zaista spektakularan način.

Igrala se 75. minuta kada lopta dolazi do nigerijskog napadača Sundayja Adetunjija. Uslijedio je projektil prema golu Crvene zvezde i pogodak za 2:1. Golman gostiju nije ni trepnuo.

Nije Crvena zvezda do kraja meča uspjela doći do izjednačenja. Ostalo je 2:1 i Čukarički je došao do velika tri boda.

Ovim porazom Zvezda je sada četiri boda daleko od vodećeg TSC-a iz Bačke Topole koji je pobjedom od 3:0 nad Železničarom učvrstio mjesto na vrhu tabele.

Čukarički je s druge strane osvojio 12 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 7. kolo:

Čukarički - Crvena zvezda 2:1

Top Komentari

E.Car
Hebala vas Zvezda i srBski klubovi kao i ovi sa zapada!!!
1 0
green_dragon
Da ovo nije Gigovic sudio???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi