Zar je to sve što je ostalo od hrama fudbala nakon šest godina? Dedo stoji i ne vjeruje šta vidi

Koristio se pet decenija

Zar je to sve što je ostalo od hrama fudbala nakon šest godina? Dedo stoji i ne vjeruje šta vidi

Admin Čaušević

Sagrađen 1966. godine u međuvremenu je postao jedan od najpoznatijih svjetskih stadiona, korišten je pet decenija, a sada je ruševina i na putu je da bude pretvoren u park.

Stadion Vicente Calderon nekoć je bio dom Atletico Madirda, ali šest godina nakon zatvaranja bit će pretvoren u park.

Izgrađen 1966., stadion je korišten za domaće utakmice Atletica više od 50 godina prije nego što su se Jorgandžije preselile na novi i super moderni stadion Wanda Metropolitano.

Čuveni stadion je bio domaćin utakmica Svjetskog prvenstva 1982., 14 finala Kupa Kralja i na njemu su nastupali brojni velikani fudbalske kao što su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo kako krase teren.

Izgleda stadiona Vicente Calderon iz zraka

Na svom vrhuncu imao je kapacitet od 66. 000, ali je kasnije smanjen na 54.907 kako bi se omogućilo da sva mjesta budu sjedeća.

Gradnja je trajala više od sedam godina nakon što je kamen temeljac postavljen 1959. godine, a otvoren je 1966. godine.

Oglasi

Ali sada je pretvoren u ruševine s planovima da se pretvori u park što bi trebalo biti realizovano u narednom periodu.

Čuveni stadion je danas ruševina

U planu je izgradnja parka uz izgradnju terena nalik onim u Rimskom carstu koji će biti okružen drvećem i ponudit će prostor za šetnju i odmor javnosti.

Gradsko vijeće Madrida osiguralo je da novi park nastavi nasljeđe čuvenog kluba. Zvat će se "Park Atletico Madrid" kao omaž klubu La Lige koji je ondje igrao nogomet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednja utakmica odigrana na stadionu Vicente Calderon bila je utakmica između bivših i sadašnjih igrača Atletico Madrida protiv ekipa Svijeta za koje su igrale brojne zvijezde.

Na mjestu nekadašnjeg stadiona bit će izgrađen park

Podsjećanja radi, jedanaestostruki prvaci La Lige sada igraju svoje utakmice na stadionu WAnda Metropolitano koji ima impresivin kapacitet od 70.460 sjedećih mjesta.

Top Komentari

Hz rajvosa
Čuveni Vincente Calderon!! Ko se sjeća KiKa ???
0 0
Slana_carsija
Oni ruše sto mi ne možemo ni napraviti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti