Čudo nad čudima i danas je zablistalo - do 13. godine dao je 450 golova, s 15 uveliko piše historiju

Milan će učiniti sve da ga zadrži

Čudo nad čudima i danas je zablistalo - do 13. godine dao je 450 golova, s 15 uveliko piše historiju

Edmir Škorić

Mladi italijanski napadač Francesco Camarda ruši brojne rekorde i postao je najmlađi igrač u historiji koji je postigao gol u sva tri takmičenja do 19 godina (Liga, Kup i UEFA omladinska liga). Iako ima 15 godina, igra za juniore Rossonera i radi nevjerovatne stvari.

Milan je danas igrao protiv Virtus Entelle u Kupu za juniore, te je zabio novi hat-trick, a njegov tim se sa 7:0 plasirao dalje. Impresivno, nema šta, ali još treba dodati da je do tog podviga stigao za nekih pola sata. Doduše, jedan od tri gola postigao je sa bijele tačke.

U šest utakmica postigao je šest golova u dosadašnjem dijelu sezone kao član Primavere iako 15-godišnjak igra sa nekoliko godina starijim nogometašima.

Camarda je rođen 10. marta 2008. godine, dok je Milan bio na vrhuncu pod vodstvom Carla Ancelottija. Camarda je čudo od djeteta, do 13. godine dao je 450 golova. U prosjeku daje 5,5 golova po utakmici, pa se vjeruje da takve brojeve u mladosti nisu imali ni najveći golgeteri poput Brazilca Ronalda ili Argentinca Lea Messija.

Svi svjetski mediji već 2-3 godine pišu o Wonderkidu iz Milana, no samo da se ne dogodi nešto kao u slučaju Freddyja Adua, Amerikanca koji je u toj dobi radio čuda, ali nikakvu karijeru nije uspio da ostvari. Tonuo je Adu sve niže i niže, na kraju završio u Jagodini 2014. godine.

Oglasi

Camarda je trenutno na dobrom putu, no naravno ovo je tek početak njegove priče i niko sa sigurnošću ne može da kaže u kojem smjeru će otići.

Pažnju na Camardu skrenuo je italijanski skaut Sciabolata Morbida, koji je uz statisiku napisao: On je Francesco Camarda, rođen je 2008. i igra već petu godinu za Milan i najperspektivniji je napadač svijeta.

I dok Camarda nastavlja tresti mreže kao lud u Italiji, ostatak svijeta piše o njemu, a velikani evropskog nogometa već rade na tome da ga dovedu u svoje redove. S obzirom da nema profesionalni ugovor jer nema ni 16 godina, Milan bi ga lako mogao izgubiti, a Manchester City navodno planira da ga potpiše.

S obzirom na to kakvu statistiku ima, jasno je zbog čega je Manchester City odlučio da ga potpiše, no naravno njegov matični klub Milan učiniće baš sve da ga zadrži i da ga kasnije veže dugooročnim ugovorom kako bi upravo on bio budućnost jednog od najtrofenijih timova na Starom kontinentu.

Petnaestogodišnjaka navodno želi i Borusija Dortmund, ali se vjeruje da je Milan siguran da će zadržati svoje čudesno dijete.

Camarda je prije današnje utakmice debitovao u Ligi prvaka za juniore protiv Newcastlea, te je zabio dva gola u 4:0 pobjedi Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rukovodstvo Milana zakazalo je sastanak za mart 2024. godine kada Camarda napuni 16 godina kako bi ga vezali ugovorom, ali do tada će dječak i njegova porodica imati snažan pritisak jer će bogataši i veliki timovi tražiti način da ga potpišu.

Camarda već predstavlja svoju zemlju na omladinskom nivou i u tri različite starosne grupe postigao je 12 golova u 19 nastupa za Azzure.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koba84
Mora da si i ti neki propalitet
0 0
user1676286668
Njemu broje golove i sa treninga čim dodjea u seniorsko takmičenje ode ti niz vodu...kao većina takvih golgetera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi