Sarajevo razbilo Željezničar u najvećem bh. derbiju

Bordo tim uvjerljiv

Sarajevo razbilo Željezničar u najvećem bh. derbiju

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 150. vječitom derbiju savladalo gradskog rivala Željezničar s 3:0. Bio je bolji Bordo tim na ovom meču i na kraju zasluženo slavi tri boda pred nešto više od 20.000 navijača na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Igrači i navijači FK Sarajevo večeras slave. U 150. vječitom derbiju na stadionu Asim Ferhatović Hase pao je najveći rival Željezničar s uvjerljivih 3:0.

Nakon desetak minuta bez uzbuđenja Sarajevo kreće naprijed. Hasić i Mustafić su prijetili Muftiću, no golman Plavih je siguran.

Potom je uslijedilo 10-ak minuta ne previše zanimljivog derbija, da bi u 26. minuti Koševo eksplodiralo. Oliveira ubacuje loptu, Hasićev udarac Muftić brani, ali lopta se odbija na nogu fudbalera Sarajeva i on je posprema u mrežu za 1:0.

Koševo je u tim trenucima eruptiralo i zbog bakljade na sjevernoj tribini, da bi nastavak prvog dijela ponudio nešto veći posjed lopte Željezničara, no bez konkretnog učinka.

Oglasi

Jedino vrijedno pomena što su gosti napravili u prvom dijelu je pokušaj Cocalića nakon kornera Štilića, ali to Šahinović lagano brani.

U nadoknadi prvog dijela Bordo klub stiže do drugog gola. Hasić se odužio Oliveiri za asistenciju, a brazilski napadač zabija za 2:0 nakon 45 minuta igre.

Prilikom odlaska na odmor gosti su protestovali kod Miloša Gigovića jer su smatrali da ih je oštetio za jedanaesterac malo prije drugog pogotka Sarajeva. U kaznenom prostoru domaćina u duelu su bili Mustafić i Jašarević, Gigović je svirao prekršaj u napadu, a gosti su smatrali da je trebao pokazati na bijelu tačku.

Nastavak meča nije donio previše ljepote. Dosta je bilo prekida zbog bakljade, da bi Željezničar konačno počeo prijetiti u finišu. U 79. minuti Mekić hvata volej sa 16 metara, lopta odlazi pored gola.

Sarajevo ponovo prijeti tek u 87. minuti preko Keremyeha, Muftić brani kao i u situaciji jedan na jedan s Čatakovićem dvije minute kasnije. 

Uzvratio je Željo. Haračić u 93. minuti postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda, da bi već u narednom napadu Sarajevo završilo posao. Duraković ubacuje s lijeve strane ,a Čataković ovog puta postiže pogodak za 3:0.

Oglasi

Ostalo je do kraja 3:0 za Bordo tim koji na reprezentativnu pauzu odlazi kao drugoplasirani tim Premijer lige s 19 bodova. Pet više ima Borac s kojim će Bordo tim igrati za 10-ak dana.

Željezničar je s druge strane sedmi sa 12 osvojenih bodova, a u narednom kolu Plavi na Grbavici dočekuju Zvijezdu 09.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sarajevo - Željezničar 3:0

Sarajevo: Šahinović, Aničić, Avramovski, Beganović, Mustafić, Đuričković, Radović, Julardžija, Hasić, Ziljkić, Renan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Muftić, Cocalić, Drina, Galić, Jašarević, Mekić, Štilić, Biber, Allyson, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
ČESTITKE JEDINOM PRAVOM SARAJEVSKOM KLUBU,BRAVO PITARI
9 1
Ecosport
Vidim qitari sad fale Gigovića, pa naravno kad je sudio u njihovu korist. Ne volim ove skretničare, samo sam realan.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi