Hamilton se zabio u timskog kolegu, optužio ga za sve, pa svima pokazao svoje pravo lice!

U Mercedesu mogu odahnuti

Hamilton se zabio u timskog kolegu, optužio ga za sve, pa svima pokazao svoje pravo lice!

Endin Čaušević

Max Verstappen u Kataru je odbranio titulu prvaka svijeta i nastavio je dominaciju Red Bulla treću godinu zaredom u Formuli 1. Međutim, glavna tema je Lewis Hamilton koji je ispao iz utrke već nakon 100 metara zbog incidenta s timskim kolegom, ali je pokazao na kraju kakav je šampion i gospodin.

Verstappen je još na sprint utrci uspio da osigura dovoljno bodova koji su mu donijeli odbranu titule prvaka šest utrka prije kraja sezone što najbolje oslikava dominaciju Nizozemca u Formuli 1 u prethodne tri godine.

No, to nije zaustavilo Verstappena da i sinoć dominantno dođe do pobjede na utrci za Veliku nagradu Katara, te je vodio od početka do kraja utrke i upisao je grand slam vikend što se ne viđa tako često.

Međutim, glavna tema nakon utrke u Dohi bili su vozači Mercedesa koji su i ovog vikenda imali incident. Russell je startao drugi sinoć, dok je njegov timski kolega Hamilton bio treći i na mekim gumama što mu je dalo prednost u odnosu na Verstappena i Russella.

Hamilton se ispalio kao metak na startu i u prvoj krivini pokušao je da pređe u vodstvo, ali je potom zadnjim točkom udario u Russella nakon čega je izletio sa staze i za sedmostrukog svjetskog prvaka to je bio kraj utrke.

Oglasi

On je putem radio veze krivio Russella za incident, dok je naravno Russell uradio suprotno. Međutim, kada je došao u garažu Hamilton je pogledao ponovo tu situaciju i shvatio da je mogao i morao bolje reagovati, a ne ugroziti utrku za oba bolida Mercedesa.

Hamilton je odmah nakon utrke preuzeo krivicu i priznao da je to bila njegova greška, a ne Russellova koji je uspio da dođe do četvrte pozicije iako je nakon ovog kontakta išao u boks i vratio se na zadnje mjesto.

"Gledao sam ponovo snimak i to je 100% moja krivica i preuzimam punu odgovornost. Izvinjavam se ekipi i Georgeu", rekao je Hamilton nakon utrke.

Oglasi

No, jedan video posebno je oduševio sve i pokazao njegovo pravo lice. Hamilton je otišao do Russella kako bi mu pružio ruku i izvinio se za ono što je uradio, a George je to prihvatio i pokazao kolegijalnost koja je Mercedesu itekako potrebna.

@mercedesamgf1

Actions speak louder than words. #QatarGP #F1 #MercedesF1 #LewisHamilton #GeorgeRussell #FormulaOne #Teamwork

♬ original sound - Mercedes-AMG F1

Mercedesu sada najmanje trebaju svađe između vozača i loš odnos i zbog toga su i u timu bili oduševljeni što je Hamilton tako reagovao, ali i što je Russell bio "hladne glave" i prihvatio izvinjenje.

Jasno je da će borbe između na stazi uvijek biti jer su oni trkači u krvi, no Mercedesu je najbitnije da ne dolazi do takvih nepromišljenih poteza i incidenata. Pokušavaju da se vrate na tron, a za to će im trebati što bolji odnos i saradnja Hamiltona i Russella.

Top Komentari

Melo15
Legenda!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi