Čapljinac je trenutno Ajaxov najveći problem: "Ne priča sa saigračima, ne pije kafu, želi samo..."

Doveden iz GNK Dinamo za 20 miliona eura

Čapljinac je trenutno Ajaxov najveći problem: "Ne priča sa saigračima, ne pije kafu, želi samo..."

Edmir Škorić

Hrvatski defanzivac Josip Šutalo došao je ovog ljeta u Ajax iz zagrebačkog Dinama, no očito se suočava sa problemima u Amsterdamu.

Ajax je ove sezone zaista užasan, nedavno su navijači prekinuli derbi protiv Feyenoroda jer više nisu mogli da trpe kako ih ljuti rival "trpa" na zelenom terenu. Za vikend je Ajax poražen kod kuće od AZ-a i praktično se nalazi u krugu timova koji se bore za opstanak, a ni u Evropi mu baš ne ide.

Ovog ljeta je Ajax doveo neke perspektivne igrače, među njima i reprezentativac BiH Benjamin Tahirović, ali i dva Hrvata - Jakov Medić i Josip Šutalo. Doduše, obojica imaju bh. korijene.

Iz GNK Dinamo Zagreb otišao za ogorman novac

Šutalo je potpisao petogodišnji ugovor, a GNK Dimamo ga je prodao za preko 20 miliona eura.

Činilo se to kao najljepši dan u životu i karijeri mladog Hrvata, ali sada stvari drugačije izgledaju. U Amsterdamu Šutalo ne izgleda kao defanzivac kakav je u hrvatskoj reprezentaciji.

Oglasi

Andy van der Meyde, bivši igrač Ajaxa i Intera, nekadašnji nizozemski reprezentativac, smatra da je problem taj što je nogometaš na neki način depresivan, povučen, nema nikakve odnose sa ostatkom tima i samo želi da se vrati kući.

"On zapravo samo želi da se vrati", kaže legendarni Van der Meyde te dodaje: "Ne razgovara ni sa kim, čak ni sa saigračima":

Šutalo govori samo hrvatski, ali jezik nije jedini problem. "On ne želi ništa da radi, čak ni sa svojim hrvatskim saigračima Bornom Sošom i Jakovom Medićem", kaže Van der Meijde. "Čak ni kafu ne pije. Ne želi ništa. Samo je nostalgičan. A to je teško za takvog dječaka".

Advocaat smatra da ga treba prodati

Dick Advocaat, koji je takođe bio prisutan u emisiji zajedno sa bivšim igračem Intera, može dati Ajaxu samo jedan savjet u vezi sa Šutalom. "Prodajte ga dalje. Vidite koliko novca možete dobiti nazad. Ne možete nastaviti ovako, zar ne?"

Direktor fudbalskih poslova Sven Mislintat već je morao da napusti svoj posao zbog haosa u koji je upao Ajax. Advocaat smatra da to nije rješenje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

“Moraju otići svi koji su bili uključeni u transfer politiku, uključujući i Nadzorni odbor. Predsjednik Pier Eringa je već podnio ostavku, ali su ostali članovi nadzornog odbora ostali na mjestu".

Josip Šutalo je iz Čapljine, ali je odlučio da igra za Hrvatsku i već ima 10 nastupa za Vatrene. Briljira u odbrani svog nacionalnog tima, ali problem je kada ode nosi dres Ajaxa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Šta god Dick Advocaat kaže, bolje uradite suprotno
3 0
Kakaks
Ljakse
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi