Ne mogu ga očima vidjeti: Edin Džeko predmet ismijavanja na treningu najvećeg rivala
Foto - AFP

Nevjerovatno

Ne mogu ga očima vidjeti: Edin Džeko predmet ismijavanja na treningu najvećeg rivala

Midhat Šljivak

Edin Džeko našao se na žestokom udaru navijača Galatasaraya zbog penala koji je dosuđen nad njim u meču s Kasimpašom. Nakon brojnih komentara sada su i igrači istanbulskog velikana krenuli s ismijavanjem bh. napadača. Učinio je to Lucas Torrieira.

Zbog penala koji je nad njim dosuđen u utakmici Super lige protiv Kasimpaše napadač Fenerbahčea Edin Džeko je na žestokom udaru navijača velikog rivala Galatasaraya.

Nakon što je postigao pogodak za 1:0 u šestoj minuti, nešto kasnije je 37-godišnji napadač izborio i penal. Pao je u kaznenom prostoru nakon duela s jednim domaćim igračem i sudija je pokazao na bijelu tačku. Penal je u pogodak pretvorio Dušan Tadić.

[twitter]https://twitter.com/Ali_Emre_TR/status/1711098106530423272[/twitter]

Zbog ovog penala je Edin je na žestokom udaru navijača rivalskog Galatasaraya. Smatraju da je Džeko simuliranjem prevario sudiju i dosta je ismijavanja na njegov račun.

Oglasi

Ne rade to samo navijači Galate. S tim su počeli i igrači istanbulskog kluba, a dokaz je objava veznjaka Lucasa Torreire na društvenim mrežama. Sasvim je jasno šta je fotografijom poručio.

Urugvajac je objavio fotografiju s treninga na kojoj uklizavanjem pokušava oduzeti loptu saigraču. Zatim je uz opis storyja napisao: "Penal?"

Tako je 27-godišnji vezni fudbaler jasno aludirao na penal koji je dosuđen Fenerbahčeu i pad Edina Džeke u kaznenom prostoru. U Galati očigledno ne mogu da se pomire da je veliki rival ispred njih na tabeli i vrše veliki pritisak na društvenim mrežama.

Za sada na Džeku na utječe previše to što je često na udaru navijača rivalskog tima. On nemilosrdno rešeta mreže u Super ligi, a Fenerbahče igra zaista odlično.

Edin je u osam utakmica ostvario učinak od šest pogodaka i četiri asistence. Njegov tim je u dosadašnjem dijelu sezone perfektan i dobili su svih osam prvenstvenih utakmica, te s 24 boda predvode tabelu Super lige.

Galatasaray je odmah iza. Aktuelni prvak je skupio 22 boda i definitivno ćemo do kraja sezone gledati veliku borbu za titulu između najvećih turskih klubova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno je da će biti brojnih pritisaka sa svih strana. Ako je neko naučio da igra na takav način onda je to Edin Džeko i teško da će brojni napadi na društvenim mrežama zaustaviti dijamanta u ostatku sezone.

Top Komentari

Drakula
HAHAHAHAHAHAHAHAHA DZEKO NAJVECA P POCEVSI OD REPKE PA DO KLUBA! SILUJEMO MU AMRU PRODANU
1 3
user1676149552
**** vas dzeko vise smarate sa njim
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi