Panika u Feneru kada su vidjeli kakav se Livaković vratio u Istanbul, zna se šta mu je trener rekao

Ništa ne žele prepustiti slučaju

Panika u Feneru kada su vidjeli kakav se Livaković vratio u Istanbul, zna se šta mu je trener rekao

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković našao se u centru pažnje turske javnosti nakon povratka u Istanbul poslije nastupa za Hrvatsku, a mnogi su odmah shvatili da nešto nije kako treba. Zbog svega morao je reagovati i trener Fenerbahčea, Ismail Kartal, koji je objasnio šta se dešava.

Livaković je ljetos stigao u Fenerbahče iz Dinama i pokazao se već sada kao veliko pojačanje jer je branio u odličnoj formi, no odlazak na reprezentativno okupljanje bi sve to mogao da pokvari za njega.

Hrvatska je prošle sedmice doživjela poraze od Turske i Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i ugrozila je direktan plasman na ovo veliko takmičenje, a jedan od glavnih krivaca za poraze bio je upravo Livaković.

Livaković je napravio veliki kiks u porazu od Turske (0:1) u Osijeku, a nekoliko dana kasnije Vatreni su poraženi i na gostovanju kod Velsa.

Ovaj 28-godišnji golman vratio se u Istanbul i jučer je bio na treningu s ostatkom ekipe Fenerbahčea, ali mnogi su shvatili da nešto nije u redu. Livaković je bio vidno tužan i razočaran jer su ga porazi Hrvatske i njegove loše reakcije itekako pogodili.

Oglasi

Turski mediji nakon treninga Fenera pisali su samo o Livakoviću i činjenici da se u Istanbul vratio u ne baš najboljem raspoloženju, a zbog svega je morao da reaguje i Kartal.

Fanatik je objavio da je Kartal vidio da Livaković nije 100% fokusiran na trening zbog čega je reagovao i obavio razgovor s prvim golmanom svoje ekipe.

"Svaki igrač ima svoje loše periode i trenutke, no ti si imao neke veoma važne odbrane u tim utakmicama. Sada ovdje moraš da se u potpunosti fokusiraš i znam da će to uraditi", rekao je trener Fenera hrvatskom golmanu.

Livakovićev dolazak za Fenerbahče se pokazao kao pun pogodak i sada im najmanje treba da on ima pad forme jer je avanturu u Istanbulu počeo na zaista sjajan način, a Feneru slijede sve važnije utakmice i jasno je da je klub odmah reagovao kako bi ga oraspoložio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na šest utakmica koliko je nastupio za Fener ovaj tim je ostvario svih šest pobjeda, Livaković je četiri puta sačuvao svoju mrežu i primio je tek tri gola.

Top Komentari

87618
Medju najboljim golmanima kao linijski golman , ali na izlaske , katastrofa.
1 0
ado1972
Kad ćutuk napada čovjeka što mu zadnjih desetak godina spašava guzicu ( jer nema pojma on ni šta je lopta, a kamoli selektor) i što mu je napunio džep . I na kraju nije on krivac za njegov izbor spore odbrane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi