Od derbija u Banjoj Luci se više očekivalo: Nula Borca i Zrinjskog, Peljto opravdao povjerenje

Slaba utakmica

Od derbija u Banjoj Luci se više očekivalo: Nula Borca i Zrinjskog, Peljto opravdao povjerenje

Esmer Oštraković

Derbi utakmicu u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjaluci su odigrali Borac i Zrinjski. Na kraju pobjednika nije bilo, a nije bilo ni golova na ovom susretu, pa je utakmica završena sa početnih 0:0.

Prva prilika na ovoj utakmici viđena je u 14. minuti. Imali su je igrači Zrinjskog. Ćuže je pobjegao po nedsnoj strani i šutirao, ali pogađa stativu.

Samo dvije minute kasnije uzvraća domaća ekipa. Kvržić je centrirao sa desne strane, ali kasnili su i Lukić i Blagaić.

Nedugo nakon ove prilike ponovo je opasno bilo pred golom Zrinjskog. Šutirao je Herrera sa 25 metara, ali pogađa stativu.

Minut kasnije probao je Jurilj glavom, ali Marić je fenomenalno intervenisao i sačuvao svoju mrežu u ovoj situaciji.

Blagaić je u 22. minuti probao sa dvadesetak metara, ali lopta ide malo pored gola Zrinjskog.

Oglasi

Borac je u 30. minuti ostao bez kapitena Grahovca koji se povrijedio i morao je napustiti teren, a u igri ga je zamijenio Fićović.

Lukić je u 33. minuti probao glavom iz jako teške situacije, a lopta ide preko gola.

Sjajnu kontru istrčali su domaći fudbaleri u 41. minuti. Jurilj je pobjegao, centrirao, ali gosti su sjajno intervenisali.

Prva opasnost pred golom gostiju u drugom poluvremenu viđena je u 49. minuti. Pao je Lukić u kaznenom prostoru Borca, ali Peljto je samo odmahnuo rukama.

Oglasi

Dvije minute kasnije Ćuže je imao zicer, ali je uspio katastrofalno šutirati. Ostao je sam na sedam metara od gola Borca, ali šutirao je daleko pored gola.

"Vruće" je bilo na terenu u 55. minuti kada su Jurilj i Jakovljević imali žestok razgovor, ali peljto je sve riješio razgovorom.

Memija je u 62. minuti centrirao, a efektno petom pokušao je Ćuže. Njegov udarac odbranio je Mijatović.

Herrera je u 67. minuti probao iz slobodnog udarca, ali brani Marić njegov pokušaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga, praktično da nije viđena neka ozbiljnija situacija na ovoj utakmici. Obje ekipe nisu uspjele da ugroze svoje protivnike i ostalo je 0:0.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Tek sad vidimo koliko je Sarajevo jako, jer je borac uz pomoc sudija jedva nerijesen reezultat izvukao,dok zrinski sa normalnim sudjenjem nije mogao pobijedit
9 3
vuckobih
Bravo za Peljtu tako se sudi. Igrači Borca u šoku falilo im je jedno 10-tak free ubačaja i da se svaki duel svira njima u korist a bio bi dobar i neki nepostojeći penal ili bar da se ne svira ofsajd pa će se oni već nekako snaći. Peljto je trn u oku lopovima iz saveza jer sudi pošteno, bio sam iznenađen kad sam vidio da će suditi ovu utakmicu.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi