Zbog Džeke, Livakovića i Tadića Turčin okačio zastavu koja na Ex-Yu prostorima budi nemir i emocije

Scena pred meč Fenerbahcea

Zbog Džeke, Livakovića i Tadića Turčin okačio zastavu koja na Ex-Yu prostorima budi nemir i emocije

Admin Čaušević

Jedan navijač Fenerbahcea je pred gostovanje ovog kluba u istanbulskoj opštini Pendik okačio zastavu o kojoj će se sigurno pričati na prostorima bivše Jugoslavije. Uzrok za taj potez su svakako Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković. 

U kojem god klubu igra nekoliko igrača za područja bivše Jugoslavije, obično se za taj klub kaže da se radi o Ex-Yu koloniji, to je od ove sezone slučaj sa Fenerbahceom.

Edin Džeko iz Bosne i Hercegovine, Dominik Livaković iz Hrvatske te Dušan Tadić iz Srbije su se priključili Mihi Zajcu iz Slovenije u Fenerbahceu.

Upravo su ovi fudbaleri razlog zašto je jedan od navijača Fenerbahcea pred meč sa Pendiksporom na prozoru svog doma okačio zastavu bivše Jugoslavije.

Za neke ova zastava budi nemire, razlog su očito oružani sukobi početkom 90-ih godina uključujući agresiju na BiH kada je u Srebrenici izvršen genocid nad Bošanjacima od strana srpskog agresora.

Oglasi

Na sreću sportisti su idealan primjer zašto su oružani sukobi potpuno besmisleni pošto gdje god dijele svlačionicu igrači iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja jedne druge obično zovu braćom.

Sa druge strane, dosta je onih koji poprilično nostalgično gledaju na bivšu Jugoslaviju prije svega zbog pokojnog Josipa Broza Tita te same uređenosti nekadašnje države prije svega sa sigurnosnog aspekta.

S obzirom da u svom domu ima zastavu Jugoslavije nije iznenađenje da navijač Turčina upravo vodi porijeklo sa naših prostora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, za utakmicu protiv Pendikspora Džeko, Tadić i Livaković su se našli u startnoj postavi i navijači Fenerbahcea očekuju nastavak pobjedničke serije.

Fener je do sada u prvenstvu Turske pobijedio sve utakmice, a Pendikspor koji igra na stadionu kapaciteta 2.500 gledatelja bi trebao biti lagan zalogaj.

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Ovo nije zastava SFRJ nego SR Hrvatske.
0 1
Convict
Jugo Jugo rodna grudo majku im stranu rastavi nas gamad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi