Bez Džeke i Pjanića protiv Luksemburga i Slovačke

Dogovor sa selektorom

Bez Džeke i Pjanića protiv Luksemburga i Slovačke · Udarna vijest

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana selektor Bosne i Hercegovine, Savo Milošević, objavio je spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Luksemburga i Slovačke koje će biti odigrane u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Iako su se našli na spisku igrača za ovu utakmicu, Edin Džeko i Miralem Pjanić se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine

Naime, kako neslužbeno saznajemo kapiten naše reprezentacije je u dogovoru sa selektorom dobio zeleno svjetlo da bude pošteđen utakmica koje se igraju u novembru.

Primarni fokus selektora, kao i Edina Džeke kada je riječ o reprezentaciji jesu utakmice baraža koje se igraju naredne godine.

Upravo zato utakmice u novembru selektor Milošević želi iskoristiti kako bi dao šansu nekim novim igračima na spisku.

Oglasi

Svima je jasno koliko Edin Džeko može, a svoju šansu da se dokaže prije svih trebao bi u ove dvije utakmice dobiti Tabaković.

Osim Džeke naredne dvije utakmice propustit će i Miralem Pjanić koji ima lakšu povredu aduktora, te je i on oslobođen dolaska na okupljanje.

Vrijedi dodati i to da će se na okupljanju pojaviti Rade Krunić.

Upravo ovakav razvoj situacije je prije nego što će biti objavljen spisak najavio bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elvir Baljić.

On je u razgovoru za Tivibu Sport prenio riječi Edina Džeke koji je najavio da se bliži njegov kraj reprezentativne karijere.

Oglasi

Osim toga najavio je i da neće igrati utakmice kvalifikacija u novembru.

"Džeko stalno razgovara sa trenerom u Feneru i kada se osjetim umornim on to kaže. Osjeća i da se bliži kraj njegove karijere u bh. reprezentaciji", priča Baljić za Tivibu Spor, te prenosi Edinove riječi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Reprezentacija me umara. Udaljili smo se od cilja sa našom trenutnom situacijom u grupi. Trenutno gledamo samo ka baražu. Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija u novembru. To me umara".

Ostaje da vidimo kako će igrači, prije svih Tabaković, iskoristiti svoju priliku koju će dobiti u naredne dvije utakmice.

Top Komentari

Ars1946
Čovjek koji je dao 1gol u 7 mečeva Euro 24, sigurno neće nedostajati.Neki promašaji su na nivou po******a... Organizirati mu dostojan oproštaj... Haris is future, Džeko is past...
5 2
Brazuka
Bravo vico Bravo savez, uspjeli ste sve rastjerati i ispuniti vaš cilj. Čestitam vam uz podršku bosnjaka iz Saveza!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti