Jedan gol odlučio utakmicu: Sarajevo nosi tri boda s Mokrog Doca
Foto: K. Dedić

Mustafić pogodio

Jedan gol odlučio utakmicu: Sarajevo nosi tri boda s Mokrog Doca

Eldar Ganibegović

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je večeras kao gost s 0:1 slavilo kod Posušja. Gol odluke postigao je Mirza Mustafić.

Nažalost, već u uvodnim minutama susreta loše scene. Ruku je povrijedio igrač domaćeg tima, za njega je polusezona vrlo vjerovatno završena, a Karačić je svakako morao reagovati izmjenom.

Domaći su bili bolji u uvodnim minutama. U 12. minuti šutira Erick s nekih 20 metara, no brani Šahinović. Erick je opet pokušao sa 25 metara osam minuta kasnije, pored gola Sarajeva ide lopta.

Igrala se 30. minuta kada su gosti poveli. Glavni sudija meča, Sabrija Topalović, je dosudio prekršaj za goste na nekih 25 metara od gola uz ogromne proteste gostiju.

Loptu je namjestio Mustafić, golman domaćih je loše postavio živi zid, tako da je lopta prošla pored njega i uz "žabicu" odsjela u mreži za 0:1 uz ogromne proteste domaće ekipe, koji kao da su znali da će "pasti" gol.

Oglasi

Samo pet minuta kasnije velika šansa za Posušje. Kamenar je centrirao, glavom je šutirao Boban, savladan je bio Šahinović, ali stativa spašava goste. U nastavku Aničić izbacuje loptu u korner.

Dobra prilika za domaće u 44. minuti. Begić je dobro uposlio Ericka koji šutira sa desetak metara, ali je izblokiran. U nastavku akcije je pokušao Babić, ali lopta ide pored gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo golova. Sarajevo je tako uspjelo da obrani prednost stečenu u 30. minuti i na Koševo nosi tri boda.

Prvi su zaprijetili u nastavku domaći. Marić je nakon kornera Kamenara šutirao u 49. minuti, no preko gola. Sedam minuta kasnije na drugoj strani Radović je uposlio Mustafića koji s 15 metara malo iskosa loše šutira lijevom nogom.

Prijetio je u 74. i 77. minuti Kamenar. Prvo mu je Šahinović uz određene probleme odbranio udarac koji je uputio glavom, a onda je šutirao visoko preko gola gostiju. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i Sarajevo je stiglo do tri boda. 

Oglasi

Treba naglasiti da je teren bio očajan za igru, te da nakon što se pogledaju utakmice na terenima koji su obnovljeni i ovim koji nisu, može zaključiti koliku važnost ima projekat rekonstrukcije terena koji je započeo Savez u saradnji sa UEFA-om i uz učešće lokalnih zajednica.

Sarajevo je sada drugo s 27 bodova, tri manje i utakmicu više od vodećeg Borca, te bod više i dvije utakmice više od trećeg Zrinjskog. Posušje je sa 16 bodova na osmom mjestu.

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje Sarajevo će u 15. kolu dočekati Tuzla City, dok će Posušje u goste kod Željezničara. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 14. kolo:

Posušje - Sarajevo 0:1 (Mustafić 30')

HŠK Posušje: Kolić, Vrgoč, Kamenar, Mandić, Begić, Erick, Marić, Maglica, Babić, Lučić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Oliveira, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić, Mustafić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ako je ovo to Sarajevo koje se bori za titulu onda mu se loše piše, zahvalite Sabriji i neznanju igraca Posušja
4 9
Lafac
Jedina dva kluba kojim se ofirno sudi u njihovu korist su Borac i Sarajevo !!!! Ovo je dno dna ....
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi