Skandal u Malagi i Novak Đoković u glavnoj ulozi: "Idite kući, spavajte"

Svađa s navijačima

Skandal u Malagi i Novak Đoković u glavnoj ulozi: "Idite kući, spavajte"

Midhat Šljivak

Novak Đoković je nakon meča s Cameronom Norriejem u duelu Davis Cupa imao obračun s publikom u dvorani, tačnije s navijačima Velike Britanije.

Novak Đoković je večeras u Malagi pobijedio Camerona Norrieja s 2:0 u setovima i osigurao je teniskoj reprezentaciji Srbije plasman u polufinale Davis Cupa.

Nažalost, ni nakon ovog meča nije moglo bez skandala. Đoković se posvađao s publikom iz Velike Britanije koja ga je ometala tokom pobjedničkog govora.

Takve scene su izrevoltirale Novaka. On je potom odlučio da im javno odgovori i ne želi više da šuti na konstantne provokacije s tribina.

"Naučite kako da se odnosite s poštovanjem prema igračima. Naučite kako kako da poštujete ljude. Vi začepite, vi budite tihi", rekao je Nole i dodao je:

Oglasi

Novak Đoković na svoj način odgovara publici u Malagi (Foto: Francisco Macia / AFP)

"Doviđenja. Idite kući, idite kući. Lijepo spavajte večeras", poručio je Novak Đoković publici koja ga je izviždala.

Prvi teniser svijeta je i tokom meča imao reakcije prema publici. Nakon što je pobijedio Britanca njegovim navijačima je poslao poljubac i poručio je kako ih ne čuje dobro.

[twitter]URL https://twitter.com/DavisCup/status/1727792182822670713[/twitter]

Nije ovo ništa novo što se tiče odnosa između publike i srbijanskog tenisera. On je bez ikakve dileme omražen među teniskom publikom i dosta je onih koji ga ne podnose.

Oglasi

Ipak, bez obzira na sve Đoković čvrsto drži broj 1 na ATP listi. Ne može mu niko ništa i trenutno se ne vidi čovjek koji bi ga mogao ugroziti u ovom trenutku.

Novak Đoković: "Mogu osvojiti sve u 2024. godini"

Prvi teniser svijeta Novak Đoković (36) uvjeren je kako može osvojiti sve u narednoj godini.

Iza njega je još jedna vrhunska godina u kojoj je došao do brojnih rekorda, ali na tome nema namjeru stati i ciljevi su jasni. Napad na sve četiri Grand Slam titule, ali i zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Spreman sam za taj izazov. Samo mi je bitno da ostanem zdrav", govori Novak i nastavlja:

"Dobro poznajem sebe, ne želim biti arogantan, ali znam ko sam i šta sam kada sam dobro fizički i mentalno spreman. Sposoban sam doći do toga. Mnogima je zvučalo nerealno da ću ove godine uzeti tri Grand Slama. Volio bih srušiti rekord po broju titula Jimmyja Connorsa", riječi su Novaka Đokovića.

Connors je u karijeri osvojio 109 titula, a iza njega su Roger Federer sa 103 i Novak s 98.

Ono što je izvjesno je da će Novak protiv sebe imati publiku gdje god bude igrao. On se suviše često svađa s navijačima i jednostavno je postao omražena ličnost na većini terena.

Top Komentari

omer
S pravom je omrazen kod publike. Jedini teniser koji glumi povrede, cak i za vrijeme meca kako bi dekoncentrisao protivnika (Nadal i Marej su to najbolje osjetili na svojoj kozi). Jedini koji ne moze sportski da podnese poraz, pa zbog toga urla na djecake koji skupljaju loptice, razbija rekete, svadja se s publikom i jedini koji udara sudinicu loptom. I jedini koji se svadja s publikom samo zato sto navijaju za njegove protivnike. Mozda ce ostati upamcen kao najbolji teniser, ali i kao najgori u ponasanju.
4 1
BosanskaSvedska
Samo mu recite Kosovo Republik i gotov je
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi